[Previous entry: "Nieuwjaarskaart 2004"] [Main Index] [Next entry: "Nieuwe werkgever"]

01/02/2004 Archived Entry: "Oudjaarsnacht"

We hebben 2003 uitgezeten bij vrienden in Godlinze, een terpdorpje in de buurt van Delfzijl dat nog enige bekendheid geniet omdat Bruno Santanera daar ooit is neersgestreken en van daaruit zijn geneeskrachtige ketting met medaillon probeert te verkopen. Verder vooral een rustig klein dorpje behalve tijdens Oud en Nieuw. Midden in het dorp staat een kerk en in die kerk hangt een kerkklok die normaliter alleen wordt geluid door de koster. Echter, oudjaarsnacht, na twaalven, mag iedere dorpeling die dat wil de klokken luiden en dat gaat dan ook door tot uiterlijk 3 uur. Daarna loopt de jeugd nog tot vroeg in de morgen rondjes om de kerk om het teveel gekochte knalspul bij voorkeur op slaapkamerhoogte af te laten gaan.
Ik ben geen echte liefhebber van vuurwerk, heb ook nog nooit vuurwerk gekocht (de trekbommetjes even daargelaten) maar vind een goed stuk siervuurwerk toch wel fascinerend om naar te kijken. Dus als mijn vrienden een showtje geven voor de kinderen (wat een opoffering!) pak ik mijn camera met flitser en flits er stevig op los; net echt!
Dit jaar echter heb ik de flitser minder gebruikt. Sinds mijn verjaardag ben ik in het bezit van een Canon 10D en heb de gevoeligheid ingesteld op 1600 ISO. Bijgaande foto's zijn daarvan het resultaat. De hoeveelheid ruis valt me erg mee.

Replies: 3 comments

Mooie plaatjes Harry, ennuh.... inderdaad heel vervelend om dat vuurwerk voor de kinderen af te steken.....;-))

Posted by Dick en Gradeke @ 01/06/2004 12:05 AM CST

Een 10D voor je verjaardag, niet slecht!
De 10D bevalt mij in ieder geval uitstekend en ISO 1600 is te gebruiken. Als je voor een krant werkt IS0 3200 ook wel.

Posted by Bas @ 01/03/2004 09:36 AM CST

Harry gaat digitaal?? Wel leuk om zo iets voor je verjaardag te krijgen;-))

Posted by Willem @ 01/02/2004 01:51 PM CST

Powered By Greymatter