[Previous entry: "Nieuwe werkgever"] [Main Index] [Next entry: "Zonsondergang boven Emmen, 18 januari 2004"]

01/12/2004 Archived Entry: "Plaatpraat"

Bij mijn werkgever ben ik als redacteur ook betrokken bij de realisatie van de bedrijfskrant. Niet alleen schrijf ik maar ik hou me ook bezig met de vormgeving en natuurlijk de fotografie. Deze krant verschijnt inmiddels alweer voor het achtste seizoen, 4 tot 5 nummers per jaar, 8 tot 16 pagina's dik. Een van de vaste items is het onderdeel "Portret" waarin collega's worden ge´nterviewd door een redactielid. Aan de hand van de tekst maak ik daar dan een portret bij die inhoudelijk aansluit bij het artikel of bij het karakter van de persoon.
Bijgaand portret van Kees heb ik gemaakt nadat uit het interview bleek dat, ondanks dat het alweer 50 jaar geleden is dat hij vastzat in een Japans kamp, de herinnering daaraan nu nog altijd zijn leven be´nvloedt.
Ik heb daarom gezocht naar een beeldelement dat dat kon benadrukken en vond dat in de poot van de overkapping die voor het gebouw van de TDKadaster staat. De reflectie van de jaloezieŰn van het tegenoverliggende raam bleek het extraatje te zijn dat de foto afmaakt. De monochrome blauwkleuring benadrukt de kilte van de herinnering.Powered By Greymatter