[Previous entry: "Toch nog sneeuw"] [Main Index] [Next entry: "Op de grens"]

02/07/2004 Archived Entry: "Père Lachaise"

Al vaker was ik in Parijs geweest maar een bezoekje aan het beroemde kerkhof Père Lachaise was er nog niet eerder van gekomen. Tot we afgelopen zomer besloten onze vakantie door te brengen in de buurt van Parijs en in Normandië. Ik ben toen twee dagen in Parijs op stap geweest. De eerste dag met het gezin langs de toeristische trekpleisters met als klap op de vuurpijl, na een lange dag slenteren en sjokken, een beklimming van de Eiffeltoren tot de 2e etage, goed voor 696 treden! De tweede dag echter mocht ik alleen op stap en dat laat ik me geen tweemaal zeggen. Père Lachaise stond op het programma maar ook La Defense en nog een aantal minder voor de hand liggende locaties.

Op dit prachtige, gigantisch grote, kerkhof ben ik uiteraard een aantal beroemde graven langs geweest. Zoals die van Jim Morrison, die ik niet kon missen vanwege de drukte rond deze, in verhouding tot de rest van de graven, onbenullige grafsteen. Lang heb ik daar rondgehangen om de bezoekers te fotograferen en de sfeer te proeven rond de verering van 'Holy Jim'.
Tot mijn oog viel op de vele in slechte staat van onderhoud verkerende graftomben met halfopen staande deuren en kapotte glas-in-lood raampjes. Met mijn middenformaat camera en een beetje flitslicht heb ik de interieurs gefotografeerd van deze mini-huisjes. Later thuis ontdekte ik prachtige details die ik toen in het halfdonker nog niet echt goed had gezien.

Meer foto's uit deze serie zijn te vinden onder [Mijn foto's>Series>Pere Lachaise]. Commentaar is welkom.Powered By Greymatter