[Previous entry: "Kil koud kruis"] [Main Index] [Next entry: "Paasvuur"]

03/20/2005 Archived Entry: "Zomer-zin"

Ik volg momenteel een opleiding Digitale Beeldbewerking aan de Fotovakschool. Hoewel ik al een aantal jaren digitaal fotografeer en nabewerk heb ik dat altijd gedaan met Paintshoppro. Ik moet me nu dus Photoshop gaan eigen maken en dat is best pittig. Daarnaast is de opleiding niet alleen maar gericht op het optimaliseren van een opname maar ook op het meer creatief componeren van een plaat uit verschillende deelopnamen.
Onderstaande foto is een montage van twee beelden. De vrouw op het strand van Oostende (met een heel drukke achtergrond) kreeg een nieuwe omgeving door een opname te gebruiken van de laagstaande zon boven een dijk in Zeeland. Er is gebruik gemaakt van selecties, alfakanalen, verloopmaskers, verzadiging, kleurbalans en doordrukken en tegenhouden. Als laatste heb ik een schaduw aangebracht op het zand voor de vrouw om de lichtval iets natuurlijker te doen lijken.

Het resultaat is natuurlijk een foto die eigenlijk niet kan maar het sfeertje is toch wel lekker zomers geworden. Ik krijg in ieder geval spontaan zin in vakantie, jullie ook?Powered By Greymatter