[Previous entry: "koe en kitesurfers"] [Main Index] [Next entry: "Kadasterkalender 2005 - blad augustus"]

08/16/2005 Archived Entry: "Zonnig maar dor"

De vakantie zit er helaas weer op. De afgelopen twee weken hebben we doorgebracht aan de Toscaanse kust naar aanleiding van de gewonnen vakantiereis begin dit jaar. Met een splinternieuwe, zeer luxe uitgevoerde, Fiat Croma als vervoermiddel (de toegezegde Lancia Thesis was helaas beschadigd en niet meer op tijd gerepareerd), hebben we in totaal 4700 km afgelegd. De Happy Camp caravan bleek comfortabel maar vrij dicht op de andere caravans geplaatst waardoor de privacy wat te wensen overliet.

Het weer was met 30 tot 35 graden en veel zon echt zomers. In een badplaats als Marina di Bibbona zijn mensen (oké: vrouwen) dan ronduit schaars gekleed, dat is even wennen maar valt overheen te komen! ;-)

De Toscaanse kust is mooi maar na een dagtocht naar het landschap ten zuiden van Siena (Le Crete) heb ik toch het idee dat ik fotografisch gezien daar meer in mijn element ben. Helaas regende het die dag vrij veel en liet de zon zich erg weinig zien maar ik denk dat ik daar toch nog wel wat aardige beelden heb gemaakt die, met een beetje nabewerking, de komende tijd wel voorbij zullen komen.

Keerzijde van veel zon en weinig regen is dat het land behoorlijk uitdroogt en de aanwezige vegetatie het zichtbaar moeilijk heeft. De op ansichtkaarten altijd zo fraaie zonnebloemvelden blijken in augustus weinig meer van de oorspronkelijke allure over te hebben. Volkomen uitgedroogd laten ze hun met dikke pitten gevulde bloemen troosteloos hangen. Slechts een enkeling houdt nog even dapper stand, tot het plaatje geschoten is, maar verdwijnt dan toch ook in de olie.
Powered By Greymatter