[Previous entry: "Beeldig"] [Main Index] [Next entry: "Geslaagd!"]

10/19/2005 Archived Entry: "Examenopdracht"

Komende vrijdag ga ik, in het kader van mijn opleiding Digitale Beeldbewerking die ik dit jaar heb gevolgd aan de Fotovakschool, mijn examenopdrachten presenteren aan een commissie. Hoewel ik zes weken de tijd had voor drie fotobewerkingen kwam het uiteraard toch weer voor het leeuwendeel op de laatste week aan.
De eerste opdracht was het repareren van een in zeer slechte staat verkerende trouwfoto.
De tweede opdracht was een montage van drie aangeleverde beelden (lucht, skyline Schiphol en een vliegtuig) in combinatie met een eigen portret van een luchtverkeersleider met als opdracht daarvan een foto te maken waaruit blijkt dat het steeds drukker wordt in het luchtruim rond Schiphol.
De derde opdracht was het pittigst omdat dat een reclameopdracht was waarvoor ik via een plan van aanpak een concept moest ontwikkelen en uitwerken naar de uiteindelijke foto. Het resultaat diende uit minimaal drie verschillende beelden te worden opgebouwd; het zijn er uiteindelijk zes geworden.
De opdracht was mensen te motiveren om eerder tot aanschaf over te gaan van nieuwe autobanden omdat uit onderzoek gebleken was dat men langer bleef doorrijden op gladde banden. Ik heb dat geprobeerd met een vleugje humor te bereiken. Nu maar hopen dat de boodschap ook over komt bij de examencommissie.
Powered By Greymatter