[Previous entry: "Donkere schaduw boven Nederland"] [Main Index] [Next entry: "Railroad Blues"]

06/28/2006 Archived Entry: "Tien jaar lief en (wellicht) leed"

Vandaag zijn Norman en Hillegonda tien jaar getrouwd! Norman was tien jaar geleden zo'n ruwe-bolster-blanke-pit type met lang zwart haar waarmee hij als gitarist in diverse lokale bandjes flink kon 'headbangen'. Ik heb toen diverse keren voor hun promotiemateriaal gemaakt maar het mocht helaas niet baten; ze zijn nimmer doorgebroken dus ik ook niet ;-(
Als hoogtepunt van onze samenwerking mocht ik hun trouwreportage maken. Wilde plannen hadden ze; zo wilden ze in een sloopauto naar het gemeentehuis, gewoon lekker een beetje tegendraads doen. Als hun fotograaf wou ik daar graag in mee gaan, een beetje aanpassen aan de klant zeg maar, dus ook ik kwam met 'wilde' plannen. De trouwreportage wilde ik maken in de totaal verpauperde melkfabriek van Noordbarge. Van de eigenaar kreeg ik groen licht en de sleutel van het hek maar hoe dichter we bij de trouwdatum kwamen hoe meer de twijfel bij het bruidspaar begon toe te slaan. Uiteindelijk hebben we 's middags nog even in een uurtje wachttijd een serie foto's in de fabriek gemaakt waar ik ook nu nog met veel genoegen naar kijk. Ook het bruidspaar heeft (of had?) een aantal vergrotingen aan de wand hangen, enthousiast als ze waren over het eindresultaat. In meerdere opzichten is dit een unieke serie met historische accenten, want de melkfabriek is inmiddels gerestaureerd tot kantorenpand en ook verdween kort na hun huwelijk de paardenstaart van Norman om plaats te maken voor een geheel kaal schedeldak!
Zonder zín wilde haren vielen ook de bandjes al gauw uiteen en heeft Norman zich gestort op de fotografie en vormgeving onder de naam FotoNorm en is een trouwe bezoeker van deze site. Mijn felicitaties bij deze!
Powered By Greymatter