[Previous entry: "Staart van Maart"] [Main Index] [Next entry: "Vurig Pasen"]

03/31/2007 Archived Entry: "Dubbelop"

Sinds mijn vorige log is het met mijn herstel toch niet gegaan zoals verwacht. Na tweemaal achtereen, vanwege een inwendige bloeding bij m'n heup, te zijn geopereerd mocht ik na twee nachten eindelijk weer naar huis. Goed en wel thuis ontdekte ik echter een dag later dat de aderen in mijn linkerarm, ten gevolge van irritatie door het infuus, pijnlijk, hard en opgezwollen waren. Ik kreeg daar een dubbelgeslagen drukkous en een medicijn met een dubbele werking voor namelijk zowel pijnstiller als ontstekingsremmer. Als bijwerking was het echter ook bloedverdunnend. Een dag later begon mijn wond weer op te zwellen. Inmiddels is daar door twee puncties al zo'n 350 ml bloed uitgezogen. Hoewel de wond inmiddels weer is opgezwollen kon de arts er afgelopen donderdag (ondanks 3 pogingen) geen bloed meer uitkrijgen. Een tweede echo zal wellicht opnieuw moeten uitwijzen wat nu dan de zwelling veroorzaakt. Daarnaast hebben ze dertien buisjes bloed afgetapt om te onderzoeken waarom mijn bloed zo langzaam stolt zoals ook bleek uit de stollingstest. Iets wat ik overigens al mijn hele leven weet maar waar bij het intakegesprek niets mee werd gedaan. Met de uitslag van de laatste stollingstijdtest had ik volgens de zuster absoluut niet geopereerd mogen worden!
Afijn, Ik ben inmiddels alweer twee weken thuis en voel me langzaam weer sterker worden. De fruitmand, gebracht door twee collega's draagt daar zeker toe bij (bedankt!)
Afgelopen week realiseerde ik me dat alles dubbelop ging en herinnerde ik me een foto die ik twee jaar geleden in ItaliŽ maakte. Ik trof daar twee palen aan, met op elk twee verkeersborden, die pal achter elkaar in het asfalt waren verankerd; een fraai staaltje van half werk. De twee oude dames maakten voor mij toen het plaatje compleet.
"Driemaal is scheepsrecht" riep ik nog heel moedig naar de anesthesist toen ik voor de tweede maal naar de verkoeverruimte werd gereden maar ik hoop toch echt dat het hierbij blijft!
Powered By Greymatter