[Previous entry: "Blues & Jazz Festival Emmen 2007"] [Main Index] [Next entry: "Duizelingwekkend"]

05/30/2007 Archived Entry: "Fotofestival Naarden 2007"

Gisteren heb ik samen met een fotovriend de alweer 10e editie van het Fotofestival in het prachtige vestingstadje Naarden bezocht. Dit festival, dat om het jaar wordt georganiseerd, heb ik nog nooit overgeslagen. Vaak ging ik er zelfs 2 dagen heen. Dit jaar beperk ik het echter tot 1 dag; ik heb niet het idee dat ik nog voor mij interessante exposities heb gemist.
Niet alleen is het leuk om de locaties af te lopen maar je komt ook altijd wel bekenden tegen en dan is het toch altijd wel even leuk bijkletsen. Ditmaal liep ik Rood Petje en Barto tegen het lijf. Bas was ooit webmaster van de Jonge Fotografen en ook 15 jaar geleden liep hij al met dat petje rond. Geen wonder dus dat de glans er wel een beetje af is maar zijn nickname blijft hij terecht koesteren. Met of zonder een rooie cent op zak maar fotograaf is hij in hart en nieren!
Het festival had als titel "Emoticon" en toonde daarom onderwerpen die met emotie te maken hadden. Heel apart was de expositie "In memoriam" en dan met name de levensgrote "grafzerken" met foto's van protserig opgebaarde mensen. Ook de gigantisch grote portretten, gemaakt door Thijs Wolzak, van de welgestelden van deze wereld in hun eigen domein waren erg interessant om wat langer bij stil te staan en te overwegen of dat dan wel het ultieme geluk is.
Een paar honderd foto's trokken aan mijn netvlies voorbij en bieden weer genoeg inspiratie en twijfel om op mijn eigen weg verder te gaan.Powered By Greymatter