[Previous entry: "Topografen Team"] [Main Index] [Next entry: "Expositie"]

06/25/2007 Archived Entry: "Feitelijk verrassend"

Onlangs was ik ten behoeve van een foto-opdracht voor het interne kadasterblad Onderons in Assen om twee mensen te portretteren die belast waren met de coördinatie van de verhuizing van het kantoor naar Groningen. De opdracht was eveneens te fotograferen in de nieuwe huisstijl en op basis van de pay-off "Feitelijk verrassend". Dezelfde opdracht kreeg ik ook voor de eveneens sluitende vestiging in Lelystad. Deze beide foto's zouden samen in een artikel geplaatst worden. Als uitgangspunt ging ik daarom voor een tafel en een stoel als symbolen voor de verhuizing.
Onderstaande foto is het resultaat van de sessie in Assen.In Lelystad hebben we een tafel meegenomen naar de relatief rustige Knardijk en hebben daar, tegen een prachtig blauwe lucht en een strakke horizon (één van de huisstijlkenmerken), een leuke serie foto's gemaakt. Onderstaande foto is daar één van.Inmiddels heb ik de proefdruk onder ogen gekregen en moet helaas constateren dar er van mijn hele idee niets overeind is gebleven. De bovenste foto is niet geplaatst maar een door mij voor de zekerheid genomen alternatief. De onderste foto is wel geplaatst maar zodanig aangesneden dat de tafel nog nauwelijks herkenbaar is en de weg en horizon totaal verdwenen. Het is jammer te moeten constateren dat alle moeite eigenlijk voor niets is geweest. Deels heb ik daar zelf schuld aan door een alternatief aan te bieden en het idee onvoldoende te onderbouwen richting de redactie maar om een foto zodanig aan te snijden dat er van de oorspronkelijke beeldtaal en compositie niets overblijft daar heb ik toch wel moeite mee. Een leerzame ervaring dus ;-)

Onderstaande foto was de alternatieve plaat die wel is geplaatst.Uit de serie tafelfoto's had ik zelf een voorkeur voor deze foto:Daarnaast kreeg ik ook, ter illustratie bij hetzelfde artikel, de opdracht beide te sluiten gebouwen te fotograferen maar die zijn waarschijnlijk gesneuveld in de strijd met de tekst want het snijdt helaas nou eenmaal makkelijker in beeld dan in tekst. Daarom ter afsluiting van dit item beide inmiddels voorgoed gesloten vestigingen.
Powered By Greymatter