[Previous entry: "Feitelijk verrassend"] [Main Index] [Next entry: "07-07-07"]

07/01/2007 Archived Entry: "Expositie"

Het is lang geleden dat ik voor het laatst irl (in real life) heb geŽxposeerd. Met de overstap naar digitale beeldbewerking en de realisatie van mijn eigen website had ik niet echt meer de behoefte de foto's te vergroten, in te lijsten en thuis of elders ten toon te stellen.
Het feit dat de bedrijfskrant van de Topografische Dienst vorig jaar haar tiende jaargang vierde en bovendien dit jaar het laatste nummer verschijnt was een goede reden om al die portretten die in de loop van de jaren waren gemaakt toch eens bij elkaar te zoeken en lekker groot op te blazen. Het zijn in totaal 31 platen geworden. De eerste 18 worden binnenkort opgehangen en na een half jaar worden er 13 gewisseld.
Omdat ik het niet kon laten een aantal platen te restylen, soms ook uit nood omdat het bestand uit de oude 3Mp camera extreme vergrotingen niet toeliet, was het toch nog even een flinke klus maar het resultaat en de fraaie prints smaken beslist naar meer; ik zit al te broeden op een nieuwe serie!Bovenstaande foto is overigens genomen met mijn inmiddels werkloze Bronica SQAi (6x6) in het postdigitale tijdperk. Een prachtig stuk gereedschap met fraaie grote negatieven maar ermee werken valt niet meer mee, mijn laatste poging was een jaar geleden. Het ontbreken van een histogram en lcd-scherm voelt niet lekker meer. Ik ben overigens niet de enige want het merk is inmiddels zelf ook al ten onder gegaan aan het digitale geweld, dus op termijn een digitale achterwand als optie kan ik ook wel vergeten. Op de tweedehands markt krijg je er nog nauwelijks iets voor en dat had ik 9 jaar geleden bij aanschaf van een tweede lens ŗ 2100 gulden toch echt nog niet vermoed want toen kon je maar beter nieuw kopen dan tweedehands omdat dat maar 150 gulden scheelde!

Powered By Greymatter