[Previous entry: "Vliegen naar de zon"] [Main Index] [Next entry: "Viva Italia"]

11/17/2007 Archived Entry: "opge-ZWOLLE-n taal"

Het is inmiddels ruimschoots in de media bekend gemaakt dat mijn werkgever heeft besloten dat de Topografische Dienst Kadaster in het voorjaar van 2009 verplaatst zal worden naar Zwolle. Hoewel de onderbouwing niet erg sterk overkwam en deels gebaseerd op aannames kwam het niet als een totale verrassing. Al bij de overname vier jaar geleden en zeker na het bekend worden van de reorganisatieplannen van de nieuwe Raad van Bestuur in 2005 werd duidelijk dat onze vestiging in het verre Emmen waarschijnlijk het loodje zou moeten leggen.
Volgend jaar is het dan al zover en kun je je opnieuw verbazen over de snelheid waarmee de tijd haar jaren telt. Toen leek het nog van veel later zorg maar nu is het al zover. En dan is het toch even slikken, waarbij teleurstelling, verbazing en boosheid elkaar snel opvolgen. Het heeft echter geen zin daar lang in te blijven hangen want het zal toch, ondanks lokale politieke inspanning, gaan gebeuren. Het komende jaar zullen we ons dus (zeker als gezin) moeten beraden over hoe we deze gewijzigde omstandigheid gaan integreren in ons dagelijks leven. Zwolle is weliswaar slechts 75 km hiervandaan maar om dat tweemaal daags, dag in dag uit en jaar in jaar uit, te bereizen zal uiteindelijk toch niet meevallen. Vanaf de bedrijfsverhuizing hebben we nog twee jaar de tijd om een keuze te maken dus dat probleem is van later zorg, of toch niet?

Onderstaande foto, gemaakt op het station in Zwolle, creŽerde ik in 2005 nadat de reorganisatieplannen bekend werden. De foto diende als Nieuwjaarsgroet van de bedrijfskrantredactie. De tekst is zeker nu actueel maar niet alleen meer in figuurlijke zin. De realiteit zal voor menigeen nog wel gaan tegenvallen, zeker op momenten dat je de aansluiting mist of mag aanschuiven in de dagelijkse file!
Powered By Greymatter