[Previous entry: "Viva Italia"] [Main Index] [Next entry: "Dijk van een dag!"]

12/02/2007 Archived Entry: "Kil, kleurig Deventer"

Momenteel ben ik als topograaf werkzaam in Deventer waar ik, met computer op het stuur, m'n rondjes fiets om de stad zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het is mijn eerste blad van het verkenningsprogramma 2008 dat, op basis van een cyclusversnelling, elke twee jaar (in plaats van tot nu toe elke vier jaar) bezocht zal gaan worden. Deze verkorting van de doorlooptijd betekend dat Nederland elke twee jaar volledig herzien zal gaan worden en dat met voorlopig hetzelfde aantal topografen. Om dat doel te realiseren zal het daarom vaker gaan voorkomen dat we ook 's winters buiten te vinden zullen zijn.
Afgelopen week was wat dat betreft al even een voorproefje. Met een paar graden boven nul, regenbuien en stevige wind wordt het al vrij snel lastig een muispen met "fingerspitzengefühl" te bedienen en trekt de kou langzaam maar gestaag steeds verder vanuit de voeten omhoog. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een aantal keren echt rillend van de kou me heb proberen te warmen aan een lauw bakje koffie ondanks toch een flinke laag kleding en thermisch ondergoed.
Ondanks die ontberingen blijf ik toch ook oog houden voor de mooie kanten van deze studentenstad. Deventer heeft een fraaie oude binnenstad maar vooral een hypermodern kantoorgebouw op het industrieterrein blijft mijn aandacht trekken vanwege met name de zeer kleurige glasgevel die zelfs bij het laatste licht nog prachtig reflecteert. De tijd (rond 4 uur begint het alweer te schemeren) en de grauwheid afgelopen week nodigden niet uit om daar foto's van te maken maar begin vorig jaar heb ik onder gunstiger omstandigheden al eens met de camera rond dit pand geslopen. Het resultaat is terug te vinden in het archief maar onderstaande foto is ook nog afkomstig uit die sessie.Powered By Greymatter