[Previous entry: "Stil Leven"] [Main Index] [Next entry: "Spiegeltje in het land"]

01/13/2008 Archived Entry: "Op het scherp van de tijd"

Afgelopen 5 januari beleefden we in de familie een bijzonder feest. Mijn vrouw haar oma werd 100 jaar! Ze zit alweer enkele jaren in verzorgingstehuis de Bolderbörg in Vlagtwedde maar is nog steeds goed bij de tijd. Het is jammer dat langzamerhand het gehoor, het zicht en de mobiliteit afnemen, maar wat wil je ook met 100 jaar! Overigens heb ik zelf tijdens het fotograferen gemerkt dat het met het zicht nog alleszins meevalt want het was nog knap lastig om haar ongemerkt te portretteren; zodra ze me in de smiezen had zwaaide ze alweer ;-)
Ze is van nature vrolijk van aard, een traan wordt al gauw weer gevolgd door een lach. Toch vallen haar die honderd jaren regelmatig zwaar en vraagt ze zich hardop af wanneer het haar tijd mag zijn. Als je zo oud mag worden is de kans groot dat je je man, je kinderen, je vriendinnen overleeft en dat is haar ook niet bespaard gebleven. Om dan de lichtpuntjes in het leven te blijven zien is een gave en een groot goed.
En die lichtpuntjes zijn er ook, zeker, zelfs als je honderd wordt. Het zit in het geluk van anderen, het kunnen meedelen daarin, aandacht geven en ook ontvangen, liefde en levenswijsheid.

Op haar verjaardag heeft ze zichtbaar genoten van alle aandacht, warmte en liefde die haar ten deel viel, maar gaf ze die warmte net zo gemakkelijk terug aan de jongste telg van de familie. Amper twee weken oud genoot Jasper van de knuffels van een vrouw van honderd. Niet voor lang overigens want al snel nam honger de overhand en dan moet je toch echt bij de moeder zijn; ieder zijn "kwalitijd"!De foto's van deze dag zijn te zien en te downloaden via een Picasa webalbum. De kwaliteit is voldoende voor een vergroting tot 15x21 cm. Het is ook mogelijk ze direct als foto na te bestellen via mijn Oypo-account.

Powered By Greymatter