[Previous entry: "Distel aan zee"] [Main Index] [Next entry: "Gouden Pijl 2008"]

08/09/2008 Archived Entry: "Rupspop Playoff"

Gisteravond vond in Club de Zwetser in Emmen de playoff plaats voor de laatste nog te vergeven podiumplaats voor Rupspop op 30 augustus 2008. Vijf bands uit Emmen streden om deze felbegeerde prijs want een podiumplek bij Rupspop is niet niks. De bands die deelnamen aan deze playoff waren The Motherlovers, The Real Audio Players, Nxtgen, Cheating Death en Quaver.
Nxtgen oogste veel lof vanwege de zeer jeugdige leeftijd van de leden, de drummer was zelfs nog maar 12 jaar. Zijn leeftijd zat hem overigens niet in de weg, ik heb zelden een drummer gezien met zo'n ongelofelijke energie en overtuigingskracht, daar horen we zeker nog meer van.
Uiteindelijk ging, na telling van de publieksstemmen en een juryberaad, Quaver met de prijs naar huis. Niet geheel mijn keuze, maar dan vooral om de nogal harde, maar wel melodieuze, muziek. Daarentegen was hun performance zeer aanstekelijk, dynamisch en professioneel met een leadzanger die, door zijn power en inlevingsvermogen, zeker wist te overtuigen.

Op 30 augustus ben ik weer van de partij als fotograaf voor de organisatie zodat ik ook backstage mogelijkheden heb. Grote publiekstrekker die avond is de inmiddels bekende nederlandse band Room Eleven en, last but not least, de entree is gratis!

Klik voor meer foto's op de knop NABESTELLEN in de linker kolom en op Rupspop hyves.Powered By Greymatter