[Previous entry: "Go China"] [Main Index] [Next entry: "Harleydag Delfzijl"]

09/03/2008 Archived Entry: "Rupspop"

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van Rupspop. Een toepasselijke naam voor een nieuw festival in Vlinderstad Emmen. Ik was als fotograaf hierbij ingeschakeld om een reportage te maken. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je met een heuse "Rupspop perskaart" zowel in de vrije ruimte voor het podium als ook naast en zelfs op het podium toegang hebt. Ik heb dan ook meerdere keren op het podium gestaan zonder dat het, zo bleek later, collega's in het publiek is opgevallen. Ik had overigens al wel bewust zwarte kleding voor dit doel aangetrokken en het werkt blijkbaar.

Er traden zes bands op met een redelijk gevarieerd aanbod. De eerste band was The Nightfall Project die heel aparte, enigszins experimentele maar zeker goed aan te horen nummers lieten horen.De Gestoorden uit het Noorden rapten daarna, compleet met hun onafscheidelijke blikje bier, in hoog tempo een handvol nummers uit de boxen waarbij vooral hun eigen naam als rode draad in alle teksten goed verstaanbaar doorkwam.De winnaar van de playoff, de band Quaver, ging opnieuw weer helemaal los met stevige rocknummers en ook de gestoorden speelden nog een gelegenheidsnummertje mee.Bij The Heavens Devils kwam het publiek echt goed op stoom, duidelijk was dat zij een groep fans hadden weten te mobiliseren naar Emmen te komen.

De Meppeler band The Girls, winnaar van de Grote Prijs van Drenthe in 2006 en binnenkort op TTLive, wist met zijn verwijfde gitarist met ACDC invloeden met name de meisjes aan te spreken.Tot slot mocht de inmiddels van een aantal hits bekende groep Room Eleven Rupspop afsluiten. Een toch weer ander genre, rustiger ook, dan de andere bands maar het publiek genoot ook hier zichtbaar van.Meer foto's kun je vinden op diverse sites van de bands, bij Rupspop zelf maar zijn ook te zien en na te bestellen door te klikken op NABESTELLEN in de linker kolom.

Powered By Greymatter