[Previous entry: "Rome, we kome!"] [Main Index] [Next entry: "Relativeren"]

12/20/2008 Archived Entry: "Eind goed, al goed!"

Vanmiddag vond in Gieten de opening plaats van de 41e editie van de Drentse Fotomanifestatie. In het Tegelhuijs aan de Vlaskamp 7 worden momenteel 246 foto's getoond van fotografen van 9 fotoclubs uit de regio. Aan deze manifestatie is ook een fotowedstrijd verbonden. De jury was van oordeel dat 1 van mijn foto's goed genoeg was voor de derde prijs! Het betreft onderstaande actiefoto die ik onlangs heb gemaakt op de Harleydag in Delfzijl en waarover ik op dit log schreef op 14 september.In het juryrapport staat: "de foto springt eruit door originaliteit, spanning, dynamiek en diepgang. Je wilt er langer naar kijken en je vraagt je af wat de man aan het doen is". Mooie woorden maar ook een vraag. Het antwoord is dat deze man, leider is van een "motorbende" genaamd de Wastelanders. Deze piraten van de toekomst leven van het afval van de 'moderne beschaving'. Met hun bizarre voertuigen, geconstrueerd uit schroot, 'zeilen' zij door de straten op zoek naar alles wat van waarde is. Met straffe hand spoort hij de chauffeur van zijn vehikel aan door te rijden.

Het bleef overigens niet alleen bij mijn derde prijs vanmiddag want ook Fotogroep Vlinderstad viel in de prijzen en ging zelfs naar huis als beste drentse club. Een geweldig resultaat omdat voor het eerst dit jaar alle leden hebben deelgenomen aan de manifestatie. De winst was overigens nipt want het verschil met de nummer 2 was slechts 2/1000ste punt!

Toch nog een mooie opsteker aan het einde van dit jaar. De cadeaubonnen zullen dan ook zeker in hun geheel ten goede komen aan nieuwe fotografische investeringen want het op zijn tijd winnen van een prijs(je) werkt zeker wel stimulerend.

Powered By Greymatter