[Previous entry: "!REUR!"] [Main Index] [Next entry: "Amazing Party"]

05/21/2010 Archived Entry: "Jubileum"

Vorige week 10 mei was ik alweer 25 jaar in dienst bij mijn huidige werkgever. Dat wil zeggen, de afgelopen 7 jaar bij het Kadaster na een fusie met de Topografische Dienst en daarvoor 17 jaar als burgerambtenaar bij Defensie en het eerste jaar als dienstplichtig korporaal op een 4-tonner. Alle reden dus om mij die dag in het zonnetje te zetten en dat heb ik geweten!

Het begon al toen ik 's morgens rond 7 uur haastig naar de auto liep om de trein te halen van kwart over 7 en op de auto onderstaande poster op A3-formaat aantrof. Iemand was in het nachtelijk duister op ons erf geweest; de toon was gezet. 10 minuten later kwam ik mijzelf ook tegen op het station van Nieuw-Amsterdam en ik begon te vrezen voor een spoor van posters vanaf het station Zwolle naar het Kadastergebouw maar dat bleek gelukkig mee te vallen. Wel hing ook het hele gebouw vanaf de hoofdingang via de liften en alle toegangsdeuren vol met mijn tronie; had ik me tijdens een teambuildingsdag eens een keer enigszins laten gaan wordt dat meteen weer vol afgestraft!

Als fotograaf sta je toch voornamelijk aan de andere kant van de lens en zorg je over het algemeen er wel voor uit de picture te blijven. Maar het is wel een koekje van eigen deeg; ook ik heb de afgelopen jaren heel wat collega's op soortgelijke wijze geconfronteerd met hun speigelbeeld dus dan moet je ook willen incasseren en hoewel enkele collega's dachten dat ik hier moeite mee zou hebben kan ik alleen maar zeggen dat ik het enorm kan waarderen en wil met name ook Harald Schipper bedanken voor zijn perfecte montage van allerlei elementen (bedrijfsfotografie, coordinatie en planning).

Volgende week woensdag vier ik het nog met de collega's in een kroeg nabij onze vestiging op de nieuwe locatie in Zwolle. Daarna wordt het weer even rustig maar ik sluit niet uit over 15 jaar weer een jubileum te vieren; de eerste 25 jaren waren ook in een vloek en zucht voorbij en het bevalt me nog prima en met zulke fijne collega's ook! ;-)Powered By Greymatter