[Previous entry: "Dick was hier"] [Main Index] [Next entry: "!REUR! - Muzeval"]

06/19/2011 Entry: "Fotofestival Naarden"

Op de valreep toch nog besloten het Fotofestival Naarden met een bezoek te vereren. Samen met m'n vrouw hebben we er een gezellige dag van gemaakt. De algemene indruk was dat het aantal locaties minder was; we waren er toch vrij vlot door. Maar het thema Portretten was wel interessant en met name de expositie in de grote kerk profiteerde hiervan.

Wat ik altijd aardig vind zijn de diverse buitenlocaties. De grote foto's hangend in het water op de stadswallen zijn inmiddels een vast gegeven. Maar we troffen ook een prachtige buitenexpo aan met foto's van Jan Banning met als onderwerp ambtenaren achter hun bureau, gefotografeerd in vijf verschillende landen; verbazingwekkend en hilarisch.
In de kloostertuin achter het Comeniusmuseum hing een vrijwel verborgen serie van Fotocollectief Lumen met toch wel fraai werk.

De expositie van National Geographic vond ik tegenvallen. Veel te weinig foto's en niet van de kwaliteit die je zou verwachten van dit gerenommeerde magazine. Als eyecatchter weer wel het overbekende portret van het afghaanse meisje door Steve McCurry geschoten in 1983, 28 jaar geleden alweer!
Powered By Greymatter