My Archives: January 2004

Saturday, January 31, 2004

Het leek even of het aan Drenthe voorbij zou gaan maar uiteindelijk lag er toch nog een dag later zo'n 5 cm sneeuw. Niet lang, zo bleek, want 's middags begon het alweer stevig te dooien. Helaas moest ik 's morgens voor een cursus op het werk zijn anders was ik zeker de hele dag op fotojacht gegaan.
Met een aantal leden van Fotogroep Vlinderstad, in samenwerking met een Duitse fotogroep, werken we al een jaar aan een project met als werktitel "Auf der Grenze". Daarom heb ik een stukje van de Duits-Nederlandse grens gevolgd van Ter Apel tot Bourtange. Een aantal winterse plaatjes op de gezamenlijke expositie later dit jaar zullen denk ik niet misstaan.

Er staan meer grensfoto's in het album "Auf der Grenze" onder "Mijn foto's".
Posted by harry @ 05:26 PM CST [Link]

De laatste jaren kom je ze steeds meer tegen; de stille getuigen van ongelukken waarbij doden te betreuren zijn. Niet alleen op het kerkhof maar ook op de plaats van het onheil wordt dan een herinnering aan de verongelukte geplaatst. Van eenvoudige houten kruizen tot complete grafzerken, compleet met brandende kaarsjes en regelmatig verse bloemen, kom ik overal in Nederland tijdens mijn werk tegen.
Posted by harry @ 02:18 PM CST [Link]

Tuesday, January 20, 2004Posted by harry @ 10:20 PM CST [Link]

Monday, January 12, 2004

Bij mijn werkgever ben ik als redacteur ook betrokken bij de realisatie van de bedrijfskrant. Niet alleen schrijf ik maar ik hou me ook bezig met de vormgeving en natuurlijk de fotografie. Deze krant verschijnt inmiddels alweer voor het achtste seizoen, 4 tot 5 nummers per jaar, 8 tot 16 pagina's dik. Een van de vaste items is het onderdeel "Portret" waarin collega's worden ge´nterviewd door een redactielid. Aan de hand van de tekst maak ik daar dan een portret bij die inhoudelijk aansluit bij het artikel of bij het karakter van de persoon.
Bijgaand portret van Kees heb ik gemaakt nadat uit het interview bleek dat, ondanks dat het alweer 50 jaar geleden is dat hij vastzat in een Japans kamp, de herinnering daaraan nu nog altijd zijn leven be´nvloedt.
Ik heb daarom gezocht naar een beeldelement dat dat kon benadrukken en vond dat in de poot van de overkapping die voor het gebouw van de TDKadaster staat. De reflectie van de jaloezieŰn van het tegenoverliggende raam bleek het extraatje te zijn dat de foto afmaakt. De monochrome blauwkleuring benadrukt de kilte van de herinnering.Posted by harry @ 11:40 PM CST [Link]

Saturday, January 10, 2004

Gisteren heeft de feestelijke overdracht plaatsgevonden van de Topografische Dienst aan het Kadaster. Na 189 jaar Defensieonderdeel te zijn geweest hoort de Topografische Dienst Kadaster vanaf vandaag thuis bij VROM. Als bedrijfsfotograaf mocht ik een reportage maken van de activiteiten rond deze herpositionering.
De TDK is gehuisvest in een groot gebouw bekleed met allemaal grijs-blauwe aluminiumplaten. Op de voorgevel is nu een afbeelding van Noord-Nederland aangebracht met de kaartbladnummers van de betreffende gebieden en het nieuwe logo van de Dienst. De onthulling van dit kunstwerk was voor rekening van Ed Nijpels, commissaris van de Koningin in Friesland, en Cees Bijl (boven), burgemeester van de gemeente Emmen.Posted by harry @ 12:13 AM CST [Link]

Friday, January 2, 2004

We hebben 2003 uitgezeten bij vrienden in Godlinze, een terpdorpje in de buurt van Delfzijl dat nog enige bekendheid geniet omdat Bruno Santanera daar ooit is neersgestreken en van daaruit zijn geneeskrachtige ketting met medaillon probeert te verkopen. Verder vooral een rustig klein dorpje behalve tijdens Oud en Nieuw. Midden in het dorp staat een kerk en in die kerk hangt een kerkklok die normaliter alleen wordt geluid door de koster. Echter, oudjaarsnacht, na twaalven, mag iedere dorpeling die dat wil de klokken luiden en dat gaat dan ook door tot uiterlijk 3 uur. Daarna loopt de jeugd nog tot vroeg in de morgen rondjes om de kerk om het teveel gekochte knalspul bij voorkeur op slaapkamerhoogte af te laten gaan.
Ik ben geen echte liefhebber van vuurwerk, heb ook nog nooit vuurwerk gekocht (de trekbommetjes even daargelaten) maar vind een goed stuk siervuurwerk toch wel fascinerend om naar te kijken. Dus als mijn vrienden een showtje geven voor de kinderen (wat een opoffering!) pak ik mijn camera met flitser en flits er stevig op los; net echt!
Dit jaar echter heb ik de flitser minder gebruikt. Sinds mijn verjaardag ben ik in het bezit van een Canon 10D en heb de gevoeligheid ingesteld op 1600 ISO. Bijgaande foto's zijn daarvan het resultaat. De hoeveelheid ruis valt me erg mee.

Posted by harry @ 12:15 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter