My Archives: January 2008

Sunday, January 27, 2008

Een foto van een kitesurfer in de branding is verregaand bewerkt met als resultaat onderstaande illustratie. De vraag dringt zich dan op of een fotograaf wel zover zou moeten gaan met het bewerken van zijn beelden en of zo'n foto dan nog wel thuis hoort op een fotoweblog. Is door het toepassen van filter- en selectietechnieken de foto geweld aan gedaan en verworden tot kitch of is hierdoor een nieuw beeld ontstaan dat wellicht door de toepassing van de vervreemdende effecten aan kracht heeft gewonnen. Waar ligt de grens tussen fotografie en fotografiek, tussen kunst en kitch?

Voor diegenen die het gewoon een mooie plaat van een geweldige sport vinden en bij wie de kleurencombinatie thuis of op het werk niet zou misstaan: hij kan via de knop "Nabestellen" hiernaast binnen vijf dagen van jou zijn!




Posted by harry @ 01:17 PM CST [Link] [No Comments]

Friday, January 18, 2008



Posted by harry @ 11:22 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, January 13, 2008

Afgelopen 5 januari beleefden we in de familie een bijzonder feest. Mijn vrouw haar oma werd 100 jaar! Ze zit alweer enkele jaren in verzorgingstehuis de Bolderbörg in Vlagtwedde maar is nog steeds goed bij de tijd. Het is jammer dat langzamerhand het gehoor, het zicht en de mobiliteit afnemen, maar wat wil je ook met 100 jaar! Overigens heb ik zelf tijdens het fotograferen gemerkt dat het met het zicht nog alleszins meevalt want het was nog knap lastig om haar ongemerkt te portretteren; zodra ze me in de smiezen had zwaaide ze alweer ;-)
Ze is van nature vrolijk van aard, een traan wordt al gauw weer gevolgd door een lach. Toch vallen haar die honderd jaren regelmatig zwaar en vraagt ze zich hardop af wanneer het haar tijd mag zijn. Als je zo oud mag worden is de kans groot dat je je man, je kinderen, je vriendinnen overleeft en dat is haar ook niet bespaard gebleven. Om dan de lichtpuntjes in het leven te blijven zien is een gave en een groot goed.
En die lichtpuntjes zijn er ook, zeker, zelfs als je honderd wordt. Het zit in het geluk van anderen, het kunnen meedelen daarin, aandacht geven en ook ontvangen, liefde en levenswijsheid.

Op haar verjaardag heeft ze zichtbaar genoten van alle aandacht, warmte en liefde die haar ten deel viel, maar gaf ze die warmte net zo gemakkelijk terug aan de jongste telg van de familie. Amper twee weken oud genoot Jasper van de knuffels van een vrouw van honderd. Niet voor lang overigens want al snel nam honger de overhand en dan moet je toch echt bij de moeder zijn; ieder zijn "kwalitijd"!



De foto's van deze dag zijn te zien en te downloaden via een Picasa webalbum. De kwaliteit is voldoende voor een vergroting tot 15x21 cm. Het is ook mogelijk ze direct als foto na te bestellen via mijn Oypo-account.

Posted by harry @ 01:35 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, January 6, 2008



Achter dikke muren en gesloten deuren wordt in franse dorpjes stilletjes geleefd. Straatgevel in Balazuc, Ardeche.

Posted by harry @ 11:22 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter