My Archives: January 2010

Wednesday, January 13, 2010

In het Dierenpark Emmen is momenteel in de avonduren een fraai lichtspektakel te bewonderen opgebouwd door chinese kunstenaars. Voor fotografen eigenlijk een must maar dat dat wisten ze al want het wemelt er van de plaatjesmakers. Ik ben benieuwd hoeveel exposities, websites en fotowedstrijden de komende tijd foto's hier gemaakt zullen tonen, misschien wel meer dan ons lief is. Het is in ieder geval erg lastig om als fotograaf nog met origineel, verrassend beeldmateriaal over dit onderwerp te komen, zeker als je de objecten zelf wilt laten zien. Om die reden heb ik geprobeerd wat andere beelden te schieten, waarbij je toch al snel uitkomt op details, uitsnedes en ook reflecties op een licht opgevroren vijver.

Posted by harry @ 10:24 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, January 3, 2010

In Emmen is gisteren 20 cm sneeuw gevallen. Met name de kinderen weten dit wel te waarderen. Ze hebben dikke lol met hun slee op de bult bij de Kleine Rietplas in de Rietlanden. Hieronder een aantal pakkende beelden, de rest is te bekijken via Oypo (zie link bovenaan).


Posted by harry @ 11:14 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, January 2, 2010


Posted by harry @ 11:47 PM CST [Link] [No Comments]

Het sneeuwt hevig buiten als ik dit schrijf; het is 2 januari 2010 alweer. Dat betekent dat er al sinds 74 dagen geen publicatie op dit fotolog is geweest terwijl toch de doelstelling was iedere week te publiceren. Met andere woorden, van uitstel komt afstel en uiteindelijk onverschilligheid. Wat maakt het uit of ik hier wel of geen foto's laat zien, wie zit daar op te wachten? Wie doe ik daar een plezier mee? Doe ik er wel iemand een plezier mee? Of doe ik het alleen voor m'n eigen plezier?
Zo zou het wellicht moeten zijn maar dan had ik er in dat geval de laatste maanden dus veel minder lol in. Maar dat is nou ook weer niet zo. Wel veel minder fotoplezier, dat wel. Ik heb veel minder gefotografeerd, me daarvoor weinig tijd maar ook weinig ruimte in m'n hoofd gegund. Teveel met andere zaken bezig maar vooral ook met m'n werk. Niet omdat het moest maar omdat ik vond of dacht dat dat nodig was en me daardoor moeilijker op andere zaken kon focussen. We hadden een zwaar jaarprogramma te realiseren dat helaas niet helemaal gelukt is maar dat valt nog enigszins uit te leggen. Daarnaast de deadline van een bedrijfsverhuizing naar Zwolle, die ook voor mij uiteindelijk, als laatste "Emmenwerker", afgelopen 21 december een feit werd.

Vanaf die dag ben ik nu vijfmaal op en neer geweest naar Zwolle. Viermaal met vertraging van de spoorwegen door sneeuw, door technische storing en zelfs door het domweg voorbijrijden van het station! Net die dag overigens was de trein ook 's morgens al een half uur te laat en had ik een goed argument om te gaan joyriden richting Zwolle in onze "nieuwe" auto; een geluk bij een ongeluk ;-)

Je hoort me dus niet klagen maar het is wel een feit dat ik dit weblog en daarmee ook mijn eigen fotografie heb verwaarloosd. Daar wil ik toch weer een beetje verandering in brengen het komend jaar. Of het wekelijks lukt weet ik niet; als het te lang duurt moet je maar aan de bel trekken, misschien helpt me dat!

De afgelopen maanden heb ik nog wel een aantal malen de camera gebruikt waaruit nog een paar platen zijn overgebleven. Deze week zal ik daarom wat achterstallig onderhoud plegen.

Om de titel van dit stukje wat te relativeren, het valt allemaal wel wat mee, hieronder twee letterlijke interpretaties. De foto's zijn gemaakt half oktober tijdens een wandeling op de Wilsumer Berge.
Posted by harry @ 11:41 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter