My Archives: February 2004

Friday, February 27, 2004

Bij een interview in de bedrijfskrant moest een portret komen waarin Wilko zijn passie voor snelle motoren naar voren zou komen. Hoewel je nauwelijks nog van een portret kunt spreken, hij zal niet op straat herkend worden, vond ik deze foto toch wel sprekend. Die blik in zijn ogen...het verstand op nul en gaan met die banaan ehh...Honda.

In de albums Series>verkeer en Portret staan nog meer foto's uit deze sessie.Posted by harry @ 07:36 PM CST [Link]

Monday, February 23, 2004

Deze foto heb ik in het voorjaar van 2001 gemaakt op een begraafplaats in het Friese dorpje Heachsân. Tegen de tijd echter dat ik de foto ging presenteren hadden we inmiddels de aanslag op de Twin Towers in New York gehad. Opvallend was dat de grafzerken in de achtergrond door het publiek vervolgens werden aangezien voor een skyline van een grote stad. De tijdgeest kan blijkbaar in hoge mate invloed hebben op de taal van het beeld.Posted by harry @ 12:04 AM CST [Link]

Monday, February 16, 2004

Van Hanna, een nichtje van mijn vrouw, kreeg ik het verzoek een foto van haar met haar gitaar te maken. Er moest ook ruimte zijn voor een songtekst die ze had geschreven voor een goede vriendin. De songtekst heb ik weggelaten, die zou onleesbaar zijn, maar is in het origineel geplaatst in de rechter kolom waarbij uiteraard de gitaar is uitgespaard.
De foto is gisteren genomen in de kleine studio van Fotogroep Vlinderstad met de Canon 10D. Samen met Hanna is achter het beeldscherm daarna deze bewerking tot stand gekomen. Zij blij, ik tevreden, de zondag weer nuttig besteed.


Posted by harry @ 11:18 PM CST [Link]

Sunday, February 15, 2004

Fotogroep Vlinderstad heeft dit jaar een expositie gepland over de topografische grenslijn tussen Nederland en Duitsland. Een fotoproject samen met Kunstkreis Haren. In dat kader zijn een aantal leden gisteren een dag langs de grens bij Mander, ten noorden van Ootmarsum, getrokken. Het weer was niet optimaal, het licht erg vlak maar je moet in zo'n geval roeien met de riemen die je hebt. Niet geschoten is tenslotte altijd mis. In de fotogalerij "Auf der Grenze" staat op de tweede pagina het resultaat van deze excursie.
Posted by harry @ 12:10 AM CST [Link]

Saturday, February 7, 2004

Al vaker was ik in Parijs geweest maar een bezoekje aan het beroemde kerkhof Père Lachaise was er nog niet eerder van gekomen. Tot we afgelopen zomer besloten onze vakantie door te brengen in de buurt van Parijs en in Normandië. Ik ben toen twee dagen in Parijs op stap geweest. De eerste dag met het gezin langs de toeristische trekpleisters met als klap op de vuurpijl, na een lange dag slenteren en sjokken, een beklimming van de Eiffeltoren tot de 2e etage, goed voor 696 treden! De tweede dag echter mocht ik alleen op stap en dat laat ik me geen tweemaal zeggen. Père Lachaise stond op het programma maar ook La Defense en nog een aantal minder voor de hand liggende locaties.

Op dit prachtige, gigantisch grote, kerkhof ben ik uiteraard een aantal beroemde graven langs geweest. Zoals die van Jim Morrison, die ik niet kon missen vanwege de drukte rond deze, in verhouding tot de rest van de graven, onbenullige grafsteen. Lang heb ik daar rondgehangen om de bezoekers te fotograferen en de sfeer te proeven rond de verering van 'Holy Jim'.
Tot mijn oog viel op de vele in slechte staat van onderhoud verkerende graftomben met halfopen staande deuren en kapotte glas-in-lood raampjes. Met mijn middenformaat camera en een beetje flitslicht heb ik de interieurs gefotografeerd van deze mini-huisjes. Later thuis ontdekte ik prachtige details die ik toen in het halfdonker nog niet echt goed had gezien.

Meer foto's uit deze serie zijn te vinden onder [Mijn foto's>Series>Pere Lachaise]. Commentaar is welkom.Posted by harry @ 03:21 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter