My Archives: February 2010

Saturday, February 13, 2010

Vanmiddag ben ik, voor het eerst van m'n leven, bij een carnavalsoptocht aanwezig geweest in Zwartemeer. Met name de katholieke buitendorpen van de Gemeente Emmen houden deze traditie in ere. Maandenlange voorbereiding gaat er aan vooraf. Schetsen, tekenen, rekenen, plannen, organiseren, lassen, timmeren, plakken en verven, alle disciplines komen wel aan bod. En als resultaat van een goed stukje teamwork dan uiteindelijk de onthulling tijdens een 2 uur durende carnavalsoptocht. Me dunkt, daar mag op gedronken worden en dat gebeurt dan ook en niet een beetje ook!

Mijn dochter heeft dikke verkering met een Zwartemeerder die zich met zijn vriendengroep voor de gelegenheid tot Luie Donders hadden benoemd. Niets is minder waar, kosten noch moeite werd gespaard om met hun eerste eigen wagen goed voor de dag te komen. En dat is gelukt, hun op basis van legostenen vorm gegeven gevaarte werd uiteindelijk eerste bij de debutanten, een echte stimuleringsprijs, gefeliciteerd!

Onderstaand een aantal foto's, meer foto's zijn te zien en ook na te bestellen via mijn Oypo-site.Posted by harry @ 09:30 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter