My Archives: March 2007

Saturday, March 31, 2007

Sinds mijn vorige log is het met mijn herstel toch niet gegaan zoals verwacht. Na tweemaal achtereen, vanwege een inwendige bloeding bij m'n heup, te zijn geopereerd mocht ik na twee nachten eindelijk weer naar huis. Goed en wel thuis ontdekte ik echter een dag later dat de aderen in mijn linkerarm, ten gevolge van irritatie door het infuus, pijnlijk, hard en opgezwollen waren. Ik kreeg daar een dubbelgeslagen drukkous en een medicijn met een dubbele werking voor namelijk zowel pijnstiller als ontstekingsremmer. Als bijwerking was het echter ook bloedverdunnend. Een dag later begon mijn wond weer op te zwellen. Inmiddels is daar door twee puncties al zo'n 350 ml bloed uitgezogen. Hoewel de wond inmiddels weer is opgezwollen kon de arts er afgelopen donderdag (ondanks 3 pogingen) geen bloed meer uitkrijgen. Een tweede echo zal wellicht opnieuw moeten uitwijzen wat nu dan de zwelling veroorzaakt. Daarnaast hebben ze dertien buisjes bloed afgetapt om te onderzoeken waarom mijn bloed zo langzaam stolt zoals ook bleek uit de stollingstest. Iets wat ik overigens al mijn hele leven weet maar waar bij het intakegesprek niets mee werd gedaan. Met de uitslag van de laatste stollingstijdtest had ik volgens de zuster absoluut niet geopereerd mogen worden!
Afijn, Ik ben inmiddels alweer twee weken thuis en voel me langzaam weer sterker worden. De fruitmand, gebracht door twee collega's draagt daar zeker toe bij (bedankt!)
Afgelopen week realiseerde ik me dat alles dubbelop ging en herinnerde ik me een foto die ik twee jaar geleden in ItaliŽ maakte. Ik trof daar twee palen aan, met op elk twee verkeersborden, die pal achter elkaar in het asfalt waren verankerd; een fraai staaltje van half werk. De twee oude dames maakten voor mij toen het plaatje compleet. "Driemaal is scheepsrecht" riep ik nog heel moedig naar de anesthesist toen ik voor de tweede maal naar de verkoeverruimte werd gereden maar ik hoop toch echt dat het hierbij blijft!
Posted by harry @ 11:14 PM CST [Link] [No Comments]

Monday, March 19, 2007

Het begon zo mooi. Het was maart 2006 en de sneeuw was tergend wit en ook uitdagend glad. Vier dagen skiŽn in het vooruitschiet maar met de wetenschap dat die zo weer om zijn was er geen tijd te verliezen. De helling was zwart maar met een half uurtje slaap in de bus de nacht voorafgaand toch nog best te doen. Het ging prima tot ik bijna onderaan de controle verloor en op mijn rechterheup smakte. De sneeuw was koud en hielp de pijn verdrijven maar nogmaals een val op dezelfde heup een dag later leidde tot een enorme bloeduitstorting.

Precies een jaar later (na het ontstaan van een flinke zwelling een paar maand geleden op dezelfde heup) mocht ik mij afgelopen vrijdag voor een chirurgische verwijdering van een cyste melden in het ziekenhuis. De ingreep was poliklinisch en de ruggenprik een fluitje van een cent. Twee uur later echter vormde zich een bult pakweg viermaal zo groot als daarvoor ondanks een drain die ook al flink volliep. Vanwege een inwendige bloeding mocht ik het hele circus opnieuw meemaken. Thuis slapen was er daarna niet meer bij. Een drain en een infuus hielden me aan bed gekluisterd. Gistermiddag mocht ik weer naar huis met als herinnering aan dit leerzame weekend een litteken van pakweg 10 cm. Dat wordt voortaan in de zomer een boxershort en in de winter...tja, het skiŽn was toch wel heel erg leuk!
Hť man, that's Life ;-)

Vorige week was het prachtig lenteweer, nu valt de hagel bij bakken uit de lucht; maart roert zijn staart.

Posted by harry @ 06:28 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter