My Archives: March 2010

Friday, March 12, 2010

Zaterdag 6 maart vond in Emmen het streektaalfestival !REUR! plaats. Overdag waren er activiteiten in de bibliotheek, de muziekschool en in een aantal kroegen, zoals Rue de la Gare waar de groningse singer/ songwriter Harry Niehof optrad. 's Avonds traden er in de Muzeval diverse artiesten uit Groningen, Friesland en Drenthe op ter promotie van de angelsaksische talen. Hoewel er overdag nog niet veel mensen op de been waren werd dat 's avonds in de Muzeval ruimschoots goed gemaakt; het was er gezellig druk.
Via Fotogroep Vlinderstad werd ik uitgenodigd een beeldverslag te maken en dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik was aangenaam verrast door het niveau van de artiesten en het is leuk te ervaren dat juist door gebruik van de streektaal teksten meer gaan leven. Het feit dat er ook een aantal friestalige bands en zangers aanwezig waren was voor mij een extra stimulans aanwezig te zijn ;-)

Hieronder een aantal platen vooral gemaakt in de Muzeval. Vanwege het vaak wat mindere licht heb ik ervoor gekozen een aantal foto's om te zetten naar zwartwit waardoor ze mijns inziens krachtiger worden.
Het spits werd afgebeten met een fantastisch optreden van het friese Souldada
Margaretha Kleine en Jeff Zwart speelden zeer bevlogen de sterren van de hemel

De friese band Van Wieren trad 's middags op in de Brasserie. Helaas was er weinig belangstelling van het publiek.

De friese troubadour Piter Wilkens kreeg de handen wel op elkaar en verleidde het publiek zelfs tot een tweestemmig duet.
Erwin de Vries
Harm van het duo Harm en Roelof uit Sleen waren verrassend leuk met hun sketches afgewisseld met muziek.
Harm heel alleen op het grote podium achter zijn vleugel.
Roelof heeft "kopzere", hij kan echt niet naar "karke".
De conducteur, 1 van de hilarische rollen bij Voorheen de Bende Mit Pazzipanten, bekend vooral van de tophit Bie de Lidl
Zelfs met 3 vingers klonk het nog heel behoorlijk tijdens de begeleiding van Egbert Meyers.
Mooi Wark maar je moet er wel van houden.
Mooi Wark gaat in rook op!

Posted by harry @ 10:05 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter