My Archives: March 2011

Wednesday, March 23, 2011

In vier cafes speelden 's middags diverse artiesten in het kader van Reur. Veel belangstelling is er niet voor maar gezellig en intiem is het wel. Ik heb nog tijd gehad om Rue de la Gare en Eetcafe Groothuis kort te bezoeken waarvan onderstaande foto's het resultaat zijn.
Serge Epskamp (boven) speelde in Rue de la Gare terwijl in Cafe Groothuis op dat moment het friestalige duo Mink met zangeres Minke Adema optrad

Posted by harry @ 11:36 PM CST [Link]

Sunday, March 20, 2011

Op 5 maart vond de tweede editie van het streektaalfestival !REUR! plaats in Emmen. Ook dit jaar was ik er weer bij als fotograaf en heb veel plezier beleefd aan het geboden programma, zowel overdag in de bibliotheek en de kroegen als 's avonds in het theater de Muzeval.

Van de vele honderden opnamen is uiteindelijk een serie van 200 foto's overgebleven die te zien zijn op de site van het festival maar ook zijn na te bestellen via de link NABESTELLEN op deze site.

Op dit weblog plaats ik in een aantal items foto's van de verschillende activiteiten en locaties. Dit bericht betreft Bibliotheek Emmen waar overdag verschillende activiteiten plaats vonden. Helaas was ik niet in staat ook nog de Muziekschool te bezoeken maar dat onderdeel heeft Riekus Reinders op zich genomen evenals een aantal cafés.

In de bibliotheek werd een dagvullend programma aangeboden met aansluitend de uitreiking van de streektaalprijzen door het Dagblad van het Noorden.

De organisatie was in handen van Bert Kamping (gemeentedichter, streektaalfunctionaris, docent lichte muziek, muzikant). Een markante persoonlijkheid met een opvallend toefje haar. Ik kon het niet laten hem op die manier te portretteren.Een groot aantal min of meer bekende noorderlingen waren aanwezig, een aantal van hen stel ik even voor dmv een portret.
Frouk Alice Weijs, schrijfster uit St. Jansklooster
Marga Kool, schrijfster en drents politica
Herman Kampman, schrijver uit Twenthe
Abel Darwinkel, streektaalfunctionaris werkzaam bij het Huus van de Toal
Jan Germs, drents schrijver en streektaalfunctionaris werkzaam bij het Huus van de Toal
Wethouder Jumelet van de gemeente Emmen had zichtbaar moeite met de drentstalige quiz die werd afgenomen door Jan Germs.
Sabine Uitslag is naast CDA-politica in de Tweede Kamer ook een begenadigd zangeres
zanger, gitarist, songschrijver Harry Niehof

Posted by harry @ 11:10 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter