My Archives: May 2005

Sunday, May 29, 2005

Gisteren vond in sportcentrum Papendal bij Arnhem voor de 11e keer de Kadaster Familiedag plaats. Een groots, goed georganiseerd, spektakel waar een dikke 2100 werknemers en hun gezinsleden vanuit het hele land naar toekwamen. De dag stond in het teken van sport, spel en vermaak met als doel de onderlinge band te versterken.
Voor de grotendeels buiten plaatsvindende activiteiten kon het weer niet beter. De sfeer was dan ook zeer zomers, de kinderen uitgelaten. Maar aan zoveel warmte moeten we toch ook nog wel even wennen; de mensen werden met name aan het eind van de middag ook wel behoorlijk loom en hangerig.
Tijdens het buffet draaide en kletste deejee Edwin Evers de plaatjes aanelkaar en wist toch weer leven in de brouwerij te krijgen. Maar de mensen kwamen pas echt los, na het toetje, op de prachtige meeslepende nummers van Trijntje Oosterhuis. Een echte uitsmijter!

Een reportage van deze dag is in mijn galleries te vinden.


Posted by harry @ 09:43 PM CST [Link]

Thursday, May 26, 2005

Voor het Kadaster mocht ik de tiende en tevens laatste kalender, met dit jaar als speciaal onderwerp de topografische Dienst en haar producten, voorzien van beeldmateriaal. Het meiblad toont drie kaartfragmenten waarin de ontwikkeling van Delfzijl in de afgelopen 150 jaar duidelijk wordt. Ter illustratie heb ik de diverse activiteiten in en rond de haven van Delfzijl gefotografeerd. Onderstaande foto's zijn uiteindelijk in de kalender opgenomen.Posted by harry @ 10:38 PM CST [Link]

Monday, May 23, 2005

Elke twee jaar wordt in Naarden-Vesting het Fotofestival Naarden georganiseerd. Ik heb nog geen festival overgeslagen en dus ook dit jaar niet. Het duurt nog tot 12 juni maar ik heb afgelopen zondag alweer kunnen genieten van prachtige fotografie, een fraaie locatie, aangenaam zonnig weer en de ontmoetingen met medefotografen. Naast het officiële fotofestival is er ook nog een schaduw-festival dat onder de naam Festival-Off uiterst creatief is in het vinden van nog niet benutte expositieplekken binnen de vesting. Meestal zijn dit exposities van ambitieuze amateur-fotografen of fotogroepen. Met name Delta-F heeft al jaren een toplocatie tegenover de ingang van de grote kerk en hun werk is altijd het aanzien meer dan waard.

In de grote kerk was ik vooral gecharmeerd van het werk van Daan Brand (bijzonder belichte modefoto's), Ting Chang (portretten van Amsterdamse chinezen), Ton Broekhuis en Harry Cock (platteland-schappen) en Karel Tomeï (luchtfotografie) omdat ik nu eenmaal als topograaf een bijzondere band heb met luchtfoto's. Ook de serie zelfportretten van Anton Corbijn zijn, in zijn typische stijl en humor, beslist de moeite waard.

De PANL-hallen bieden altijd mooie reclamefotografie. De serie Natrium Field van Eddo Hartmann vond ik een verademing tussen alle honderden portretfoto's en straatscènes die het festival rijk is.

De serie Schreeuwen van Govert de Roos is bijzonder gebracht, apart van benadering en lopend tussen al die jankende en schreeuwende koppen valt het op hoeveel geportretteerde bekende Nederlanders al niet meer onder ons zijn, een aparte gewaarwording.

Het Stadskantoor is altijd het domein van de Fotobond. Ooit heb ik er ook al eens met een serie gehangen. Dit jaar hing er fraai werk van een aantal gespreksgroepen en gaf de Fiap-groep presentaties van geaccepteerd werk bij internationale fotosalons. Het gaat toch weer bij me kriebelen; misschien is dat wel wat voor me.

Het festival werd dit jaar gesponsord door Epson en die maakt dankbaar van de gelegenheid gebruik om haar producten onder de aandacht te brengen door middel van presentaties, het demonstreren in de buitenlucht van draagbare miniprinters en het exposeren van de prachtige serie Badgasten van Alex ten Napel op de buitenzijde van de vestingmuren waarbij de metershoge prints zelfs met hun voeten in het water hangen.
Posted by harry @ 10:59 PM CST [Link]

Sunday, May 22, 2005

De gemeente Delfzijl heeft bij de toegangswegen naar ieder dorp in haar werkgebied een opvallende felgroene gebogen paal over de weg geplaatst met daarop een opvliegende meeuw. Een kunstenaar uit Bierum heeft daarop als 1-april grap een speciaal voor deze gelegenheid gerealiseerd beeld van een toesluipende kat erbij geplakt. Nu is duidelijk waarom de meeuw niet wil blijven zitten en misschien is dit beeld ook wel symbolisch voor de leegloop waar de gemeente nog steeds mee te kampen heeft.Posted by harry @ 12:35 AM CST [Link]

Saturday, May 14, 2005Posted by harry @ 11:17 PM CST [Link]

Sunday, May 8, 2005

In de Flevopolder zijn een aantal landart-projecten gerealiseerd waaronder het Observatorium van Robert Morris. Het is een soort zonnewijzer die het begin van de lente zomer en herfst aangeeft doordat dan de zon zijn stralen precies recht er doorheen laat schijnen. Deze bewerking laat dit stadium zien en is samengesteld uit drie deelbeelden.Posted by harry @ 05:45 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter