My Archives: May 2006

Sunday, May 28, 2006

Afgelopen vrijdagnacht stond het uitgaansleven van Emmen weer in het teken van het jaarlijkse Blues en Jazz Festival die al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt georganiseerd. Op 15 lokaties traden in totaal 25 bandjes op. Op de Louisiana Blues Club met Daniel Lohues na waren het voor mij totaal onbekende namen; het was dan ook de eerste keer dat ik hierbij aanwezig was. Ik had al vage plannen deze keer eens te gaan kijken en vooral luisteren totdat de leden van Fotogroep Vlinderstad werden uitgenodigd om ten behoeve van de organisatie een beeldverslag te maken. Met drie leden zijn we de hele avond tot diep in de nacht de podia afgelopen om onder vaak slechte lichtomstandigheden te proberen toch nog aansprekende platen te maken die de sfeer goed zouden verbeelden. De combinatie van geluid en beeld is me goed bevallen, hopelijk spreekt dat ook uit de foto's.


align="centre">

Posted by harry @ 10:31 PM CST [Link] [No Comments]

Monday, May 22, 2006

Afgelopen zaterdag was weer de traditionele familiedag van het Kadaster die ook dit jaar weer plaatsvond in Sportcentrum Papendal in Arnhem. Vanuit het hele land werden bussen vol kadasterpersoneel en hun gezinsleden naar het feestterrein vervoerd. Helaas zat het weer bepaald niet mee, zeker niet voor de buitenactiviteiten. Hevige regenbuien, compleet met donder en bliksem, teisterden met name de fietsers die ondanks alle nattigheid toch gewoon hun route gingen fietsen.
Vorig jaar hadden we een compleet tegenovergesteld weertype, rond de 30 graden, zodat ik me toen meer op het buitengebeuren heb gericht. Dit jaar heb ik me als fotograaf noodgedwongen meer op de binnenactiviteiten gestort; samen vormen ze dus een mooi overzicht van alles wat het Kadaster te bieden heeft op een familiedag. Tot slot heeft Frans Bauer nog een daverend optreden verzorgd waardoor alle nattigheid op slag was vergeten. De reportage is te vinden onder "Mijn foto's".


Posted by harry @ 01:58 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, May 14, 2006

Momenteel ben ik werkzaam in de Flevopolder, nu in Almere, maar een paar weken geleden in het agrarische buitengebied. Dit gebied kenmerkt zich door enorme landbouwpercelen met meestal per vier gegroepeerde boerderijen langs lange polderwegen. Een ander niet te missen element in de polder zijn de enorme windturbines die in lange rechte banen langs de wegen zijn opgesteld en die in belangrijke mate het aanzien bepalen. Verder wordt op een wolkenloze dag al gauw duidelijk dat Schiphol niet ver weg kan zijn gezien het drukke luchtverkeer. Bijgaande foto was dan ook niet moeilijk te maken maar een kwestie van anticiperen, inkaderen en ... op het knopje drukken.
Posted by harry @ 11:22 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, May 6, 2006

De afgelopen week waren we op kampeervakantie in Nieuw-Heeten. De laatste dag heb ik nog even Deventer bezocht en trof daar een prachtige veelkleurige gevel aan bij een nieuw gebouwd kantorenpand.Posted by harry @ 12:07 AM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter