My Archives: May 2007

Wednesday, May 30, 2007

Gisteren heb ik samen met een fotovriend de alweer 10e editie van het Fotofestival in het prachtige vestingstadje Naarden bezocht. Dit festival, dat om het jaar wordt georganiseerd, heb ik nog nooit overgeslagen. Vaak ging ik er zelfs 2 dagen heen. Dit jaar beperk ik het echter tot 1 dag; ik heb niet het idee dat ik nog voor mij interessante exposities heb gemist.
Niet alleen is het leuk om de locaties af te lopen maar je komt ook altijd wel bekenden tegen en dan is het toch altijd wel even leuk bijkletsen. Ditmaal liep ik Rood Petje en Barto tegen het lijf. Bas was ooit webmaster van de Jonge Fotografen en ook 15 jaar geleden liep hij al met dat petje rond. Geen wonder dus dat de glans er wel een beetje af is maar zijn nickname blijft hij terecht koesteren. Met of zonder een rooie cent op zak maar fotograaf is hij in hart en nieren!
Het festival had als titel "Emoticon" en toonde daarom onderwerpen die met emotie te maken hadden. Heel apart was de expositie "In memoriam" en dan met name de levensgrote "grafzerken" met foto's van protserig opgebaarde mensen. Ook de gigantisch grote portretten, gemaakt door Thijs Wolzak, van de welgestelden van deze wereld in hun eigen domein waren erg interessant om wat langer bij stil te staan en te overwegen of dat dan wel het ultieme geluk is.
Een paar honderd foto's trokken aan mijn netvlies voorbij en bieden weer genoeg inspiratie en twijfel om op mijn eigen weg verder te gaan.Posted by harry @ 12:04 AM CST [Link] [No Comments]

Sunday, May 27, 2007

Afgelopen vrijdagnacht mocht ik voor de organisatie van de Emmer Blues en Jazznacht weer een reportage maken van alle optredende artiesten in 15 emmense horecagelegenheden. Ik kon onmogelijk elke act bezoeken maar op 8 locaties heb ik toch korte of langere tijd gefotografeerd. Een serie van 70 foto's staat op mijn Oypo-gallery maar hieronder enkele hoogtepunten uit deze foto's.
Room Eleven in de Brasserie
Zanger Eddy Wind van Mojo Clinton in Cafe de Bron
Zangeres van Soul Vaccination in de Grote Kerk
Leslie Nielsen in de Zwetser Club

Posted by harry @ 09:59 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, May 19, 2007

De afgelopen maand was ik betrokken bij de organisatie van een teambuildingsactiviteit voor de afdeling Topografie van de TDKadaster. We zijn voor een actief programma gegaan en dat viel zeker in goede aarde bij de 45 deelnemers. De dag werd gevuld met drie spelonderdelen (paintballen, survival en kaartoriŽntatie) en afgesloten met een barbecue en vond afgelopen maandag plaats op en in de buurt van camping het Kuierpadtien in Wezuperbrug.Met het paintballen was ik in het begin niet zo gelukkig; voordat het spel goed en wel begonnen was spatte op mijn hoofd een roze kogel uiteen en droop via mijn oor tot in mijn kraag. De toon was gezet en het vuur in mij ontstoken. De bewuste schutter is door mij daarna nog tweemaal het spel uitgeschoten; helaas was hij beide keren net zo snel zodat we gebroederlijk afdropen.

Bij de survival bestond het programma uit boogschieten, vlot bouwen, buikglijden en wildwaterbaan. Met name de laatste twee onderdelen waren zeer fotogeniek.Door een enkeling werd alles uit de kast gehaald om de winst binnen te slepen wat uiteindelijk het Topeendjes team, waar ik als Crippleduck ook deel van uitmaakte, de zege bracht!
Posted by harry @ 12:48 AM CST [Link] [No Comments]

Saturday, May 12, 2007

Gisteravond vond weer de jaarlijkse Rietplasloop plaats in de wijk Rietlanden in Emmen. Een mooie gelegenheid om een nieuwe telelens uit te testen. Mijn zoon Nico liep ook mee op de 2 kilometer afstand en eindigde met een tijd van 10 minuten op de 90e plek in een veld van 175 deelnemers. Een sportief weekje trouwens voor hem want donderdagavond mocht hij invallen bij een korfbalcompetitie en eindigde met zijn ploeg op een niet onverdienstelijke derde plek. Tenslotte neemt hij vandaag, samen met zijn zus, deel aan een tafeltenniscompetitie.Meer foto's (170 stuks) zijn te zien en na te bestellen via mijn Oypo-account.

Posted by harry @ 01:20 AM CST [Link] [No Comments]

Monday, May 7, 2007

Afgelopen week hebben we onder de meest ideale weersomstandigheden een week in een huisje in Kijkduin doorgebracht op slechts 200 m van het strand. Dit op uitnodiging van mijn schoonouders ter gelegenheid van hun 45-jarig huwelijk in september as.
Op de boulevard troffen we een mini-vuurtoren aan en terwijl mijn zoon de boekenwinkels afsneupte naar stripboekjes heb ik met mijn dochter onderstaande foto's gemaakt.Posted by harry @ 11:14 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter