My Archives: June 2009

Tuesday, June 23, 2009

2e pinksterdag heb ik met een aantal fotovrienden een vliegshow in Oostwold bezocht. We troffen het, het weer was prima met strak blauwe luchten en ook nog de zon in de rug bij het fotograferen. We waren er niet alleen; vele fotografen waren aanwezig en het was indrukwekkend wat er aan enorme telelenzen in stelling werd gebracht. De meesten echter zijn volgens mij meer vliegtuigspotters, die gaan voor nummers en niet voor mooie plaatjes.

Het was voor mij de eerste keer dat ik een dergelijk evenement heb meegemaakt en ik ben dan ook niet ontevreden over het uiteindelijke resultaat. Uit een serie van 1200 opnamen zijn uiteindelijk een dikke 60 foto's overgebleven.

De foto's zijn te bekijken via deze link en eventueel ook na te bestellen.

Wil je zien waar een ervaren rot in de vliegshowfotografie mee thuis komt kijk dan eens bij de foto's van Riekus Reinders.

Posted by harry @ 11:59 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, June 13, 2009

Na vele jaren Blues en Jazz Nacht te hebben geheten was er dit jaar voor het eerst de Nacht van Emmen. Dit geeft de mogelijkheid een veelzijdiger muziekkeuze te presenteren in de emmer cafés. Het was er beslist niet minder om en ook dit jaar weer gezellig druk.
Als Fotogroep Vlinderstad mochten we ook dit jaar weer een beeldverslag maken van alle optredens met de nadruk op de activiteiten in de Grote Kerk en van de leerlingen van de muziekschool CQ. Met drie leden hebben we daar weer gehoor aan gegeven en kan de organisatie weer rekenen op fraai beeldmateriaal.
Uiteraard veel in kleur gefotografeerd en helaas ook veel met de flitser gezien de door de cafés zeer slecht geregelde uitlichting van de podia. Maar als je het flitslicht goed doseert en mengt met het omgevingslicht hoeft dat nog niet direct de sfeer kapot te slaan. Ik hoop dat ik daar in geslaagd ben; de resultaten zijn te zien en ook na te bestellen via de link NABESTELLEN in de linker kolom, met name het downloaden van bestanden kan ik aanraden; voordelig en je hebt daarna de mogelijkheid alsnog een print te laten maken of zelf te printen.
Hieronder vier platen die ik zelf wel waarderen kan, nu eens een keer in zwart-wit.

Posted by harry @ 08:11 AM CST [Link] [No Comments]

Monday, June 8, 2009

Afgelopen zaterdag was het opnieuw feest op alweer de 15e Kadasterdag. Op sportcentrum Papendal werd van alles georganiseerd om het jong en oud naar de zin te maken. Ditmaal was onder de naam Festival Fiësta gekozen voor een wat kleinschaliger en informeler opzet dan vorige jaren, mede onder invloed van de crisis, die ook het Kadaster inmiddels flink "bezig houdt". De pret was er, voor zover ik kan inschatten, niet minder om en er waren vele collega's van de diverse vestigingen die de kans pakten even bij te kletsen.

Entertainment was er op het open podium waar iedere kadastermedewerker of relatie zijn kunsten mocht laten horen en zien. Dat dit werkt blijkt wel uit het feit dat dit podium de hele middag door bezet was met singer-songwriters, linedancers, een metalband en een heuse eigen Kadasterband!

Als fotograaf mocht ik ook dit jaar weer een beeldverslag maken van dit spektakel net zoals ook de afgelopen vier jaren. Op een groot televisiescherm werd doorlopend een slideshow van de afgelopen vier jaar getoond. Hoewel een groot scherm verdween hij toch een beetje in het niets naast het open podium in de grote tent. De kwaliteit zag er prima uit maar een beamerprojectie op meer vierkante meters op een eigen locatie (het podium in de Athenezaal wellicht) en met ondersteuning van geluid zou wellicht meer aandacht hebben getrokken en een op zichzelf staande activiteit hebben kunnen zijn.

Hieronder een kleine impressie van deze dag. De reportage is terug te vinden onder NABESTELLEN in de linker kolom. Diegenen die interesse hebben voor een bepaalde foto kan ik vooral de downloadmogelijkheid aanbevelen maar het is ook mogelijk om foto's na te bestellen die binnen een paar dagen bij je op de deurmat kunnen liggen. Veel kijkplezier!Er is nog steeds een markt voor analoge directklaarfotografie!
De kinderen hadden het prima naar hun zin bij de opvang.
Fantastische avonturen voor waaghalzen met een fotoprint als bewijs!
Hot Chocolate in het Grand Café, daar word je vrolijk van ;-)
Veel belangstelling was er voor Nick en Simon aan het eind van de dag.
Met name jonge meisjes waren dolenthousiast of zwijmelden weg.
Een enkeling lukte het nog een handtekening te bemachtigen, een niet geringe prestatie!


Posted by harry @ 08:30 AM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter