My Archives: June 2011

Sunday, June 19, 2011

Op de valreep toch nog besloten het Fotofestival Naarden met een bezoek te vereren. Samen met m'n vrouw hebben we er een gezellige dag van gemaakt. De algemene indruk was dat het aantal locaties minder was; we waren er toch vrij vlot door. Maar het thema Portretten was wel interessant en met name de expositie in de grote kerk profiteerde hiervan.

Wat ik altijd aardig vind zijn de diverse buitenlocaties. De grote foto's hangend in het water op de stadswallen zijn inmiddels een vast gegeven. Maar we troffen ook een prachtige buitenexpo aan met foto's van Jan Banning met als onderwerp ambtenaren achter hun bureau gefotografeerd in vijf verschillende landen. En in de tuin achter het Comeniusmuseum hing een verborgen serie van een fotoclub met heel fraai werk.

De expositie van National Geographic vond ik tegenvallen. Veel te weinig foto's en niet van de kwaliteit die je zou verwachten van dit gerommeerde magazine. Als eyecatchter weer wel het overbekende portret van het afghaanse meisje door Steve McCurry geschoten in 1983, 28 jaar geleden alweer!
Posted by harry @ 11:28 PM CST [Link]

Friday, June 10, 2011Gisteren vond de herdenkingsceremonie plaats voor alle omgekomen politiemensen in actieve dienst in de bezinningstuin in Warnsveld. Een uur lang voor mijn in Baflo omgekomen vriend zijn gegraveerde naam staan was emotioneler dan verwacht. Na afloop gesproken met zijn collega's en daar met de familie ook gegeten. Goed dat deze plek er is en prima georganiseerd. We ontvingen ook 5 dvd's met daarop alle registraties (films en foto's) van de herdenkingsdienst in Groningen en de begrafenis in Godlinze. Geweldig, ik zie er echter wel tegenop om er naar te gaan kijken maar zeker mooi voor later.

Mijn vriend was en is al deze inspanning waard; ook als politieman hoef je niet te verwachten dat dergelijke risico's bij je werk horen. We leven in een maatschappij waarin we ze hard nodig zijn, ter ondersteuning aan het goed met elkaar samenleven, om allerlei zaken in goede banen te leiden. Dat we dan zo nu en dan op de vingers getikt worden hoort daarbij maar mag nooit aanzetten tot geweld en zelfs doodslag! Als mijn vriend zijn dood bij iedereen tot dit besef zou leiden is zijn offer niet helemaal voor niets geweest. Zijn naam staat gegraveerd in de tuin maar hopelijk ook in het hart van onze samenleving. Zijn naam was Dick Haveman.
Posted by harry @ 09:46 AM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter