My Archives: July 2006

Saturday, July 29, 2006Muiderzand, Almere

Posted by harry @ 03:21 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, July 23, 2006

Toen ik in mei werkzaam was in Almere viel het mij op dat het Kromslootpark totaal overwoekerd raaktte door de Berenklauw. Volgens de beheerder van het park lag in dat park ook de oorsprong van de verspreiding over heel Nederland van deze uitheemse plant. Hij wist zelfs nog wie zo'n 25 jaar geleden de plant had uitgezet in Almere. In mei waren de planten echter nog niet volgroeid waarop ik besloot later nog eens terug te gaan. Afgelopen week zat ik voor mijn werk in Amsterdam en heb toen op een avond dit park opnieuw bezocht. Helaas bleek ik nu eigenlijk te laat te zijn; de planten waren alweer uitgebloeid, door de grote droogte deels verdord en er bleek flink gemaaid te zijn in de hoop de berenklauw daarmee te kunnen beteugelen. Toch heb ik met onderstaande foto getracht het dreigende karakter van de plant weer te geven (ik moet altijd denken aan de triffids; een boek dat ik als kind ooit las) door tijdens de belichting met lange sluitertijd een flinke draai te geven aan de zoomring en de kleuren in de nabewerking iets te vervreemden.Posted by harry @ 11:03 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, July 16, 2006Zomerse pose op de rand van de fontein in Ponypark Slagharen

Posted by harry @ 11:52 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, July 9, 2006

De afgelopen maanden heeft Fotogroep Vlinderstad in samenwerking met het lokale weekblad Emmen.nu twintig modellen gefotografeerd ten behoeve van een door hun uitgeschreven modellenwedstrijd. Aan het eind van het jaar wordt door het publiek en een deskundige jury het beste model gekozen. De prijs die hij/zij ontvangt is onder anderen een professionele fotosessie door de fotograaf Theo Berends.

Zelf heb ik Sanne en Bianca voor de lens gehad tijdens een geďmproviseerde studiosessie in de winkel van Xara Women. Daarbij waren ook kapsters en visagisten aanwezig die de modellen soms op miraculeuze wijze wisten om te toveren tot echte 'beautyqueens'.
De organisatie bij de Fotogroep was ondermeer in handen van Ruud Janse. Hij had met een kapster van Kapsalon Adčle geregeld dat hij na de laatste sessie zich een bijzonder kapsel zou laten aanmeten. Helaas mogen de foto's van de modellen nog niet getoond worden maar ik kan al wel het resultaat van deze bijzondere actie laten zien.
Posted by harry @ 09:36 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, July 2, 2006

Ter begeleiding van een interview met Peter Olsthoorn (een collega) in de bedrijfskrant kreeg ik het verzoek een toepasselijk portret te maken. Uit de tekst kwamen de steekwoorden gitaarmuziek, zang, blues en jazz bovendrijven. In mijn voorgesprek kwam echter ook nog naar voren dat hij geen rijbewijs heeft en daarom is aangewezen op het openbaar vervoer. Het spoor leidde vervolgens naar het nabijgelegen station van Emmen met deze foto als resultaat.Posted by harry @ 03:18 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter