My Archives: July 2007

Saturday, July 14, 2007

Terwijl zowat iedereen inmiddels alweer in Frankrijk zit en de rest waarschijnlijk elders voor de thuisblijvers een lokaal geschoten plaatje in het kleurige Almere.Posted by harry @ 08:59 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, July 7, 2007

Vandaag zal de geschiedenis ingaan als een historische dag. Niet alleen vanwege triple7, wat op zich al zeer tot de verbeelding spreekt vanwege de magische combinatie, maar ook vanwege het wereldomvattende project Live Earth. Dit door Al Gore gelanceerde idee, waarbij wereldwijd mbv muziek aandacht wordt gevraagd voor de klimaatverandering moet de mensenmassa bewegen bewuster om te gaan met haar energiebalans om zodoende het tij te keren.
Onderstaande plaat vond ik in zekere zin passen binnen dit kader. Ik heb het vorig jaar geschoten in een frans kapelletje bij Fleurie. De glazen deur werd beschermd door een traliedeur en door het glas was een gebrandschilderd raam zichtbaar. De reflectie van de dreigende lucht achter mij deed de rest.
U bent gewaarschuwd!Posted by harry @ 11:44 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, July 1, 2007

Het is lang geleden dat ik voor het laatst irl (in real life) heb geŽxposeerd. Met de overstap naar digitale beeldbewerking en de realisatie van mijn eigen website had ik niet echt meer de behoefte de foto's te vergroten, in te lijsten en thuis of elders ten toon te stellen.
Het feit dat de bedrijfskrant van de Topografische Dienst vorig jaar haar tiende jaargang vierde en bovendien dit jaar het laatste nummer verschijnt was een goede reden om al die portretten die in de loop van de jaren waren gemaakt toch eens bij elkaar te zoeken en lekker groot op te blazen. Het zijn in totaal 31 platen geworden. De eerste 18 worden binnenkort opgehangen en na een half jaar worden er 13 gewisseld.
Omdat ik het niet kon laten een aantal platen te restylen, soms ook uit nood omdat het bestand uit de oude 3Mp camera extreme vergrotingen niet toeliet, was het toch nog even een flinke klus maar het resultaat en de fraaie prints smaken beslist naar meer; ik zit al te broeden op een nieuwe serie!Bovenstaande foto is overigens genomen met mijn inmiddels werkloze Bronica SQAi (6x6) in het postdigitale tijdperk. Een prachtig stuk gereedschap met fraaie grote negatieven maar ermee werken valt niet meer mee, mijn laatste poging was een jaar geleden. Het ontbreken van een histogram en lcd-scherm voelt niet lekker meer. Ik ben overigens niet de enige want het merk is inmiddels zelf ook al ten onder gegaan aan het digitale geweld, dus op termijn een digitale achterwand als optie kan ik ook wel vergeten. Op de tweedehands markt krijg je er nog nauwelijks iets voor en dat had ik 9 jaar geleden bij aanschaf van een tweede lens ŗ 2100 gulden toch echt nog niet vermoed want toen kon je maar beter nieuw kopen dan tweedehands omdat dat maar 150 gulden scheelde!

Posted by harry @ 05:52 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter