My Archives: August 2005

Thursday, August 25, 2005Kapelletje bij Pienza

Posted by harry @ 11:18 PM CST [Link]

Saturday, August 20, 2005

Vast item tijdens de vakanties is toch altijd even het bezoeken van een begraafplaats. Niet alleen vanwege de rust, de bezinning en de lokale sfeer maar ook om te fotograferen. In Toscane bouwen ze rond de begraafplaatsen muren waarin de doden bovenelkaar tot zo'n 3 meter hoog worden opgestapeld. Het gat wordt vervolgens afgedekt met een grafsteen en vaak ook voorzien van een electrisch brandend kaarsje waarvan de bedrading gewoon van graf tot graf, achter de steen, doorgelust wordt.
Ik heb een hele serie beelden gemaakt van details uit deze muren (waar ik nog mee aan de slag moet)maar bijgaande hagedis op een pilaar voor de muur had ik al tijdens de vakantie op mijn laptop bewerkt!Posted by harry @ 12:47 PM CST [Link]

Voor het augustusblad van de kalender was het de bedoeling om de luchtfoto uit 1949 en de kaartfragmenten uit 1954 en 2001 met als onderwerp de Staatsmijn Wilhelmina bij Terwinselen in zuid-Limburg van recent fotomateriaal te voorzien. Het bleek echter dat de bult commercieel in gebruik was door Snowworld en dat er verder weinig meer te bespeuren was van de oorspronkelijke mijnbouw. Slechts een monument herinnerde nog daaraan. Even verderop, in Kerkrade, trof ik bij de voormalige Schacht Nulland nog een origineel gebouw aan. Het is tegenwoordig in gebruik als woonhuis en kunstgalerij.Posted by harry @ 12:28 PM CST [Link]

Tuesday, August 16, 2005

De vakantie zit er helaas weer op. De afgelopen twee weken hebben we doorgebracht aan de Toscaanse kust naar aanleiding van de gewonnen vakantiereis begin dit jaar. Met een splinternieuwe, zeer luxe uitgevoerde, Fiat Croma als vervoermiddel (de toegezegde Lancia Thesis was helaas beschadigd en niet meer op tijd gerepareerd), hebben we in totaal 4700 km afgelegd. De Happy Camp caravan bleek comfortabel maar vrij dicht op de andere caravans geplaatst waardoor de privacy wat te wensen overliet.

Het weer was met 30 tot 35 graden en veel zon echt zomers. In een badplaats als Marina di Bibbona zijn mensen (oké: vrouwen) dan ronduit schaars gekleed, dat is even wennen maar valt overheen te komen! ;-)

De Toscaanse kust is mooi maar na een dagtocht naar het landschap ten zuiden van Siena (Le Crete) heb ik toch het idee dat ik fotografisch gezien daar meer in mijn element ben. Helaas regende het die dag vrij veel en liet de zon zich erg weinig zien maar ik denk dat ik daar toch nog wel wat aardige beelden heb gemaakt die, met een beetje nabewerking, de komende tijd wel voorbij zullen komen.

Keerzijde van veel zon en weinig regen is dat het land behoorlijk uitdroogt en de aanwezige vegetatie het zichtbaar moeilijk heeft. De op ansichtkaarten altijd zo fraaie zonnebloemvelden blijken in augustus weinig meer van de oorspronkelijke allure over te hebben. Volkomen uitgedroogd laten ze hun met dikke pitten gevulde bloemen troosteloos hangen. Slechts een enkeling houdt nog even dapper stand, tot het plaatje geschoten is, maar verdwijnt dan toch ook in de olie.
Posted by harry @ 04:41 PM CST [Link]

Sunday, August 7, 2005Posted by harry @ 02:35 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter