My Archives: August 2008

Sunday, August 24, 2008

Op de valreep (de expositie loopt nog 1 week) zijn we vandaag naar het Drents Museum geweest om ons aan te sluiten in de lange rij van gelijkdenkenden. Anderhalf uur wachttijd hadden we ervoor over om het terracottaleger van Xi'an te kunnen zien. Althans, een aantal beelden. Het leger dat in China in de ondergrondse verblijven van het mausoleum van de Eerste Keizer van China is aangetroffen bestaat uit vele duizenden verschillende individuen.

En passant ook nog even onze eigen drents cultureel erfgoed in het museum bekeken (aangenaam rustig in die ruimtes) inclusief diverse veenlijken waaronder ook het meisje van Yde. Met Bartje als laatste blikvanger voorlopig even weer genoeg cultuur gesnoven.


Kinderen werken ondertussen aan een leger van 2000 miniatuursoldaten
Hoe kan het ook anders, de laatste zaal is steevast gewijd aan allerhande prullaria om thuis op de vensterbank te kunnen plaatsen.

Posted by harry @ 11:34 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, August 16, 2008

Afgelopen dinsdag vond alweer de 31e editie plaats van het wielerspektakel Gouden Pijl hier in Emmen. Het programma begon 's middags om 13 uur tot 's nachts 1 uur. Met een amateur- en profwielerronde, een 4-mijlsloop (voor de eerste keer), een markt en diverse poppodia en bovendien na 15 uur ook nog verder de hele dag droog en goed terrasweer, succes verzekerd. Genoeg voer voor fotografen dus (ik was samen met een fotovriend op pad) om aardige plaatjes te schieten.

Posted by harry @ 12:02 AM CST [Link] [No Comments]

Saturday, August 9, 2008

Gisteravond vond in Club de Zwetser in Emmen de playoff plaats voor de laatste nog te vergeven podiumplaats voor Rupspop op 30 augustus 2008. Vijf bands uit Emmen streden om deze felbegeerde prijs want een podiumplek bij Rupspop is niet niks. De bands die deelnamen aan deze playoff waren The Motherlovers, The Real Audio Players, Nxtgen, Cheating Death en Quaver.
Nxtgen oogste veel lof vanwege de zeer jeugdige leeftijd van de leden, de drummer was zelfs nog maar 12 jaar. Zijn leeftijd zat hem overigens niet in de weg, ik heb zelden een drummer gezien met zo'n ongelofelijke energie en overtuigingskracht, daar horen we zeker nog meer van.
Uiteindelijk ging, na telling van de publieksstemmen en een juryberaad, Quaver met de prijs naar huis. Niet geheel mijn keuze, maar dan vooral om de nogal harde, maar wel melodieuze, muziek. Daarentegen was hun performance zeer aanstekelijk, dynamisch en professioneel met een leadzanger die, door zijn power en inlevingsvermogen, zeker wist te overtuigen.

Op 30 augustus ben ik weer van de partij als fotograaf voor de organisatie zodat ik ook backstage mogelijkheden heb. Grote publiekstrekker die avond is de inmiddels bekende nederlandse band Room Eleven en, last but not least, de entree is gratis!

Klik voor meer foto's op de knop NABESTELLEN in de linker kolom en op Rupspop hyves.Posted by harry @ 11:53 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, August 3, 2008

Afgelopen drie weken hebben we in Nederland gekampeerd. Eerst een paar dagen in Duinrell-Wassenaar en daarna Castricum aan Zee. Anderhalve kilometer van zee spring je zo 's avonds even op de fiets om een zonsondergang aan zee mee te pikken. Onderstaande foto van een distel is daarvan het resultaat.Posted by harry @ 07:32 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter