My Archives: August 2010

Thursday, August 26, 2010

Op deze hele natte dag had ik vanmorgen zullen vertrekken richting de Harz in de hoop daar nog een mooie dag te kunnen fotograferen voordat de tweede editie van de hARz adventurerace van start gaat. Het kamperen in een tentje de komende nacht zag ik met deze hoeveelheden water echter niet zitten vandaar dat ik morgenochtend vertrek; de race begint morgenavond om 10 uur.

Om even in de sfeer van water te blijven daarom nu nog een extra serie Sailfoto's.


Posted by harry @ 11:13 PM CST [Link]

Sunday, August 22, 2010

Tijdens de Sail Parade zat ik samen met m'n zoon bij het veerpont van Spaarnwoude. 's Middags zijn we naar Amsterdam-Noord gereden waar ik tot m'n verrassing de auto gratis kwijt kon op pakweg 200 m van het IJ. Na het vuurwerk met het pontje terug naar de auto waarna we 's nachts om 2 uur weer thuis waren; een geslaagde dag!
Posted by harry @ 01:23 PM CST [Link]

Tuesday, August 17, 2010

Het valt me al tijden op dat veel vrouwen buiten de deur maar moeilijk de telefoon ongemoeid kunnen laten. Of ze nou onderweg zijn in de auto, op de fiets of te voet, zonder mobieltje in de hand zie ik ze maar zelden. Ook in St-Tropez viel me dat weer op; contact met de omgeving is er nauwelijks, ze zijn in wezen contactarm!Posted by harry @ 11:06 PM CST [Link]

Sunday, August 8, 2010

Onlangs heb ik mijn objectievenrange uitgebreid met de Canon 100mm Macro IS, een prachtige lens met stabilisatie bedoelt voor macrofotografie maar ook zeer geschikt als portretlens met een prachtige onscherpte in de achtergrond. Nog niet eerder kon ik zo dicht bij een klein onderwerp komen, onderstaande foto's zijn dan ook mijn eerste pogingen op het gebied van macrofotografie. Knap lastig heb ik al gemerkt; het minste zuchtje wind en je onderwerp is alweer uit de scherpte en ook de achtergrond moet je goed uitzoeken. Ook als is die onscherp, hij bepaalt wel voor een groot deel de sfeer van de foto.
Fascinerend overigens wat je met zo'n lens kunt waarnemen. De laatste foto van de wesp werd gemaakt op een picknicktafel waar een stukje vleesbeleg was achtergebleven. Kijkend door de lens kreeg ik in de gaten dat het beest zorgvuldig bezig was het stukje vlees te halveren zodat hij in staat was het in de lucht mee te voeren. In pakweg 3 minuten was het voorelkaar. Ik vermoed dat de achtergebleven helft later alsnog opgehaald is.Posted by harry @ 02:39 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter