My Archives: September 2008

Sunday, September 14, 2008

Een groot artikel in het Dagblad van het Noorden beloofde veel spektakel op de Harleydag 2008 in Delfzijl afgelopen zondag. Reden om met een aantal fotografen die kant op te rijden om ons geluk te beproeven.

Prachtige motoren natuurlijk overal maar met name de Wastelanders met hun van schroot opgebouwde futuristische roestbakken trokken mijn aandacht. Tijdens hun rit door de stad ben ik met hun opgetrokken alsof ik hun exclusieve fotograaf was. Op een gegeven moment werd ik op de schouder getikt, bleek een van de wastelanders mij te kennen. Na het noemen van zijn naam herkende ik in hem als de politieman waar ik een aantal jaren geleden, samen met nog een paar vrienden, mee op wintersport was geweest! Niet gek dus dat ik hem wat extra aandacht heb gegeven hoewel hij die door zijn opvallende optreden toch ook al wel naar zich toe trok.

Naadloos ging deze wilde rit over in een fotosessie met een gebodypainte dame waarna de Miss Wet T-shirt verkiezing bij de molen weer over ging in een paaldansact in de Passietent. Wil je daar ook foto's van zien, en ook nog meer ander werk, dan kun je hier doorklikken.Posted by harry @ 09:45 AM CST [Link] [No Comments]

Wednesday, September 3, 2008

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie plaats van Rupspop. Een toepasselijke naam voor een nieuw festival in Vlinderstad Emmen. Ik was als fotograaf hierbij ingeschakeld om een reportage te maken. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je met een heuse "Rupspop perskaart" zowel in de vrije ruimte voor het podium als ook naast en zelfs op het podium toegang hebt. Ik heb dan ook meerdere keren op het podium gestaan zonder dat het, zo bleek later, collega's in het publiek is opgevallen. Ik had overigens al wel bewust zwarte kleding voor dit doel aangetrokken en het werkt blijkbaar.

Er traden zes bands op met een redelijk gevarieerd aanbod. De eerste band was The Nightfall Project die heel aparte, enigszins experimentele maar zeker goed aan te horen nummers lieten horen.De Gestoorden uit het Noorden rapten daarna, compleet met hun onafscheidelijke blikje bier, in hoog tempo een handvol nummers uit de boxen waarbij vooral hun eigen naam als rode draad in alle teksten goed verstaanbaar doorkwam.De winnaar van de playoff, de band Quaver, ging opnieuw weer helemaal los met stevige rocknummers en ook de gestoorden speelden nog een gelegenheidsnummertje mee.Bij The Heavens Devils kwam het publiek echt goed op stoom, duidelijk was dat zij een groep fans hadden weten te mobiliseren naar Emmen te komen.

De Meppeler band The Girls, winnaar van de Grote Prijs van Drenthe in 2006 en binnenkort op TTLive, wist met zijn verwijfde gitarist met ACDC invloeden met name de meisjes aan te spreken.Tot slot mocht de inmiddels van een aantal hits bekende groep Room Eleven Rupspop afsluiten. Een toch weer ander genre, rustiger ook, dan de andere bands maar het publiek genoot ook hier zichtbaar van.Meer foto's kun je vinden op diverse sites van de bands, bij Rupspop zelf maar zijn ook te zien en na te bestellen door te klikken op NABESTELLEN in de linker kolom.

Posted by harry @ 11:49 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter