My Archives: September 2009

Saturday, September 19, 2009

Afgelopen weekend vond in de Harz de eerste editie plaats van de hARz Adventure Zone. Er namen 19 teams deel aan dit sportieve treffen. De wedstrijd bestaat uit diverse disciplines zoals trekking, oriŽntering, mountainbiken, boogschieten, abseilen en doorwading. Dit alles over een afstand van 220 km gedurende 40 uur maximaal achtereen. De wedstrijd startte vrijdagavond om 22 uur en ging door tot zondagmiddag 14 uur. De organisatie was in handen van Winfried Bats die tot begin dit jaar mijn manager was bij het Kadaster en met wie ik ondermeer de interesse in fotografie en vormgeving deel.
Naast de 19 deelnemende teams hebben we ook 6 fotografen samengebracht onder de naam hARz-Phototeam. Op die manier konden we 3 mediateams formeren waardoor we in staat waren deze wedstrijd zo breed mogelijk te volgen. Best nog wel lastig gezien het feit dat de wedstrijd ook 's nacht doorging, het niet volledig was in te schatten hoe snel de teams zouden zijn en waarlangs ze hun route zouden kiezen om de checkpoints te vinden.
Met minimale slaap (2x 4 uur, okť, de sporters deden het met geen of met 1x een uur slaap, maar toch) zijn we er denk ik wel in geslaagd een goed beeld neer te zetten van deze wedstrijd waarbij zowel de voorlopers als ook de achterhoede ons niet zijn ontglipt.
Voor meer info kun je terecht op de site van de organisatie waar ook een filmpje draait die we na afloop, met de nodige concessies, in minder dan 3 uur tijd in elkaar hebben gezet en bij de prijsuitreiking gepresenteerd.
Voor de foto's die door ons zijn gemaakt kun je terecht op de speciaal hiervoor gecreŽerde nabestelsite. Het zijn wel erg veel foto's geworden, zelfs na flinke selectie door de betrokken fotografen, maar je hoeft ze ook niet allemaal in 1 keer te bekijken; ze blijven staan tot eind 2010!
Hieronder een selectie van beelden die ik zelf heb gemaakt en die volgens mij een goed beeld geven van het verloop van de wedstrijd en de omstandigheden waaronder die plaats vond. Het was voornamelijk prachtig weer. Was de regen die vanaf zondagochtend zo nu en dan met bakken uit de lucht viel een dag eerder begonnen dan had het er allemaal heel anders uit gezien en waren er vast ook meer teams uitgevallen dan de ene die nu door een blessure moest opgeven.
Hoewel, ik heb bijzonder veel bewondering voor deze sporters want opgeven is eigenlijk "not done". Ze zijn zo gefocused op de wedstrijd dat ze in staat zijn 4 uur lang te zoeken naar een checkpoint en daar zelfs opnieuw voor terug te gaan als ze nog tijd over blijken te hebben, ondanks stromende regen en 5 extra kilometers lopen, petje af!

Het startschot van de AR werd gecombineerd met de feestelijke opening van de plaatselijke Highlandgames in Bas Suderode.
Ook voor ons als fotografen was de orientering in het holst van de nacht in een heuvelachtig bos een pittige technische maar ook lichamelijke opgave. Met volle bepakking (wij wel ;-) namen wij een ietwat te steile helling naar boven; eenmaal boven had ik 3 lagen kleding tot op de draad nat.
Hier deden we het eigenlijk voor, fraai licht en zwetende sporters.
Veel te weinig gezien eigenlijk, sporters die het zwaar hadden. In de buurt van de camera wisten ze altijd weer vermoeidheid met een brede glimlach te maskeren, alleen hij even niet.
Halverwege de race gaat een team op pad voor een zware trekking van 30 km over de Brocken.
Het team Lost Leopard duikt op uit het bos, al 2 nachten achter de rug.
Boogschieten was ook onderdeel van de uitdaging; bij mis schieten kreeg je extra checkpoints te doen. Dit duitse team werd overigens winnaar van de Rookies, een verkorte race voor beginners.
Met fiets en al abseilen van de stuwdam bij Wendefurth.
Projectie van onze schaduwen op het bos rond de stuwdam om 12 uur 's nachts met alleen het licht van een bouwlamp. Heel bijzonder wat je dan allemaal nog tevoorschijn kunt toveren uit een lang belichte opname terwijl er in wezen eigenlijk nauwelijks iets te zien is.
Een nachtelijke doorwading van de Bode bij Treseburg. Terwijl de een twee fietsen draagt knipt de ander zijn kaartje af bij de halverwege de rivier geplaatste kniptang: dat is teamwork!
Het winnende franse team had slechts 24 uur nodig om de volledige route af te leggen en ook alle checkpoints te vinden. Daarmee verdienden ze niet alleen een extra nacht slaap maar ook de eerste prijs.
Het resultaat van 40 uur racen met dichte schoenen en natte voeten.

Posted by harry @ 06:05 PM CST [Link] [No Comments]

Thursday, September 3, 2009

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een update plaatste op deze website. Hoogste tijd dus om weer eens van me te laten zien.
Half mei zaten we met vrienden een kleine week in een fraai appartement aan de Borgo Pio op nauwelijks 300 meter van het Vaticaan, een toplocatie!
Ook het weer was ons zeer gunstig gezind met temperaturen rond de dertig graden; overdag wel vrij warm maar goed te doen en 's avonds lekker terrasjesweer.

Onderstaand een selectie uit een serie van 180 foto's die geparkeerd staan op Picasa.
De stichtelijke ingang van een parkeergarage vlakbij het Vaticaan.
Lekker lezen in de "frisse" romeinse buitenlucht.
Bomen rond het imposante Castel Sant' Angelo.
Contact!
Effe lache ;-)
Geheel onverwacht stuitten we, bij het Piazza San Pietro, op de jaarlijkse Benediktparade.
Stiltezaal in ťťn van de vele grootse kerken die Rome rijk is.
Prachtig beeld in de Basilica di San Pietro.
Rome 's morgens heel vroeg.

Posted by harry @ 10:46 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter