My Archives: October 2004

Sunday, October 31, 2004

Wat mist al niet kan doen met een verder saaie grensovergang. Deze platen schoot ik op de grens bij Schoonebeek. De grens volgt daar de loop van het Schoonebekerdiep oftewel, zoals hij aan Duitse kant heet, de Grenz-Aa.


Posted by harry @ 09:13 PM CST [Link]

Saturday, October 23, 2004

Onherroepelijk zal ons kaarsje ooit doven. Mijn vader gaat nu hard achteruit.Posted by harry @ 11:42 AM CST [Link]

Thursday, October 21, 2004
Posted by harry @ 10:37 PM CST [Link]

Saturday, October 16, 2004Posted by harry @ 09:48 PM CST [Link]

Tuesday, October 12, 2004

Momenteel wordt in het gemeentehuis van Haren (Duitsland) de expositie "Auf der Grenze" getoond. Deze expositie is tot stand gekomen als gezamelijke activiteit van Fotokreis Haren en Fotogroep Vlinderstad. De foto's op deze expositie zijn genomen in het grensgebied van Nederland en Duitsland in een strook van pakweg een kilometer aan weerszijden van de grens. Ook tonen enkele fotografen foto's met een minder letterlijke benadering zoals beelden van een voetbalwedstrijd tussen de beide landen.

Als topograaf geef ik er echter de voorkeur aan om exact op de grens te fotograferen. Dat is het raakvlak tussen mijn vak en mijn hobby. Op topografische kaarten zoek ik naar fotografisch interessante stukjes grens. Op een kaart van Kerkrade ontdekte ik dat de grens exact over het midden van de dorpsstraat loopt en dwars door een gebouw (Euregiokantoor). Bijgaande foto's heb ik daar geschoten. Meer foto's zijn te bekijken in het album "Auf der Grenze" onder "Mijn foto's".Posted by harry @ 10:45 PM CST [Link]

Sunday, October 3, 2004

Mijn vader (67) is ernstig ziek en niet meer te helpen. Dat weten we sinds een week of 6. Zijn lever blijft maar groeien. De druk neemt toe, de pijn begint te komen.
Hij is dapper, heeft alles al geregeld, is er klaar mee. Hij put kracht uit zijn geloof. Maar het is eigenlijk ongelofelijk, dit hadden we nog niet verwacht.


Posted by harry @ 12:21 AM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter