My Archives: October 2006

Sunday, October 29, 2006

Dit weekend zijn de laatste analoge tv-zenders omgeschakeld naar een digitaal signaal dat te ontvangen is via de schotel, de kabel of een sprietje. De traditionele hark-antennes zijn daardoor functieloos geworden ware het niet dat inmiddels de spreeuwen in de wijk Bargeres in Emmen er dankbaar bezit van genomen hebben. Ik ben benieuwd of het hun nog lang gegund zal zijn.Posted by harry @ 09:56 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, October 22, 2006
Zonsopkomst in Leidschendam waar ik momenteel voor mijn werk verblijf.

Posted by harry @ 11:26 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, October 15, 2006

In het kader van de opening van de vernieuwde Frieslandroute was er dit weekend feest in Emmen. Helaas kon ik gisteren niet aanwezig zijn bij de Dwars door Drenthe Marathon maar vandaag mocht ik zomaar mee omhoog naar 60 meter om foto's te maken van Kor die het lef had om zich met ware doodsverachting naar beneden te storten.Meer foto's zijn hier te vinden.

Posted by harry @ 11:05 PM CST [Link] [No Comments]

Monday, October 9, 2006

Zoals al eerder gemeld ben ik onlangs, met vrouw en vrienden, een lang weekend naar Barcelona geweest. Omdat ik het sjouwen met een zware camera-uitrusting niet zag zitten en het er toch eens van moest komen was dit een goede aanleiding om een kleine compactcamera aan te schaffen. Mijn keus is uiteindelijk gevallen op de 6 Mp Canon Digital Ixus 800 met 4x zoom en optische trillingsstabilisatie. Alle foto's in Barcelona zijn hiermee gemaakt. Ik ben best tevreden met het resultaat en met de mogelijkheden van de camera. Bij weinig licht zie je echter wel weer veel ruis optreden maar flitsen doet hij erg mooi. De accu was echter in no-time leeg omdat je toch, vanwege de zeer kleine optische zoeker, algauw op het scherm gaat fotograferen. Daardoor kon ik helaas niet de hele dag door fotograferen; een tweede accu is inmiddels aangeschaft.

Onderstaande foto's heb ik gemaakt op een overdekte groente-, vlees- en vismarkt, de rest is hier te vinden.


Posted by harry @ 11:40 PM CST [Link] [No Comments]

Monday, October 2, 2006Gisteren vond alweer de achtste editie van Kunst in de Kas plaats; een combinatie van tuinbouw, kunst en cultuur. Het is een initiatief van de Stichting Tuinbouw Emmen. In negen kassen konden de bezoekers genieten van kunst, muziek, dans en theater. Fotogroep Vlinderstad is daarbij ook al jaren van de partij met een foto-expositie. Zelf had ik dit jaar acht werken hangen waar door de passerende bezoekers ruimschoots naar gekeken werd en over gesproken; geen vluchtige blikken dus maar serieuze aandacht in een gezellige, gemoedelijke sfeer.
Naast het te woord staan van geinteresseerden heb ik ook zelf nog een rondje gemaakt door een aantal kassen gewapend met m'n camera. De 'buit' is te zien in Mijn foto's>Series>Kunst in de Kas 2006.Verrassend was het te zien dat schilderes Monika Rol een foto door mij gemaakt tijdens de trouwreportage van Norman en Hillegonda had gebruikt voor een schilderij dat zij, vanwege hun 10-jarig huwelijk onlangs, cadeau deed aan het bruidspaar.


Posted by harry @ 10:40 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter