My Archives: October 2008

Friday, October 31, 2008

Op 30 oktober vond opnieuw het Bright Light Event in Emmen plaats. In het noordelijke centrum waren vele etalages creatief ingericht en werd door de winkeliers gestreden om de fel begeerde titel van mooiste etalage. Opvallend dit jaar was dat vele etalages waren opgeleukt met levende modellen. Waarschijnlijk een direct gevolg van het feit dat vorig jaar de eerste prijs winnaar hiermee de winst wist binnen te slepen. Een zeer opvallende etalage was van een lingeriewinkel die 5 mannelijke modellen in onderbroek liet dansen op het ritme van de muziek die door een dj op het Noorderplein uit de boxen werd geblazen. Ook de heks en het spook in de etalage van een boekhandel spraken zeer tot de verbeelding.

Hieronder twee foto's van dit geslaagde maar helaas niet erg druk bezochte evenement. Meer foto's zijn te zien op Halloemmen.

Posted by harry @ 12:08 AM CST [Link] [No Comments]

Saturday, October 25, 2008

In de bossen bij Schoonoord is een expositie van landart te zien in het kader van 'Kunstige Archeologie'. Hieraan is ook een fotowedstrijd voor fotoclubs verbonden. Fotogroep Vlinderstad doet dit jaar voor het eerst mee aan deze expositie en wedstrijd.

Vanmorgen in alle vroegte stonden we al een half uur voor zonsopkomst (om 7 uur) bij het eerste kunstwerk te wachten op het magische licht. We hadden geluk, het was een prachtige ochtend met fraaie dampvorming. Onderstaande foto is van een uurtje later. De rest van de platen zijn hier te vinden.Posted by harry @ 04:48 PM CST [Link] [No Comments]

Wednesday, October 22, 2008Mijn zoon Nico bovenaan de trap van het in 1992 in Spaarnwoude gerealiseerde kunstwerk van Frans de Wit.

Posted by harry @ 11:49 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, October 5, 2008

Aan de expositie lag het niet en ook is Kunst in de Kas inmiddels tot in de wijde omgeving bekend, toch was de belangstelling voor de tiende editie van dit evenement beneden de verwachting. Grote spelbreker was vandaag de regen die onophoudelijk en met bakken uit de hemel kletterde en deze eerste oktoberzondag tot een trieste herfstdag omtoverde. Geen wonder dat de mensen massaal wegbleven maar jammer was het wel.

Fotogroep Vlinderstad was uiteraard ook weer aanwezig en ditmaal in een rozenkwekerij. Speciaal voor deze expositie hadden we 10 meer dan levensgrote fotoprints van het folkloristisch festival SIVO opgesteld. De foto's zijn gemaakt door clublid Riekus Reinders die ook net deze week bericht kreeg dat hij dit jaar winnaar is van de SIVO-fotowedstrijd. Daarnaast hingen er tussen de panelen 20 foto's in het formaat 40x50 cm van diverse clubleden. Samen met Ruud Janse bestond mijn bijdrage uit een serie van elk 5 sportfoto's op het formaat 60x80 cm die het afgelopen half jaar nog hingen bij Landal Greenpark Aelderholt.

Al met al een fraaie in het oog springende expositie die best nog wat meer aandacht had mogen krijgen maar die toch ook weer niet slecht bezocht is en in ieder geval wel werd gezien, ondanks alle fraaie rode rozen in de kas.

Posted by harry @ 11:48 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter