My Archives: October 2009

Sunday, October 18, 2009

Gisteren vond de jaarlijkse Rabo Museum Dag plaats waarbij het voor leden van de Rabobank mogelijk is gratis een groot aantal musea te bezoeken. Hoewel we eigenlijk van plan waren eens het gevangenismuseum in Veenhuizen te bezoeken werd door de kinderen op het allerlaatste moment het roer omgegooid en kwamen we terecht in Stadskanaal bij het museumspoorlijn S.T.A.R.
Helaas is een maand geleden brand gesticht in de werkplaats van de stichting waarbij ook de prachtige stoomlocomotief zwaar is beschadigd. Een oude dieselloc trok daarom nu een bonte stoet van oude rijtuigen richting Veendam en weer terug. Best aardig, vooral op de balcons van de rijtuigen, waarbij je nog zo nu en dan even een blik kunt werpen langszij de trein. Een oud, nog te restaureren rijtuig, dat gerangeerd stond in Stadskanaal, bood nog een aardig interessant fotografisch doorkijkje.
Posted by harry @ 12:55 AM CST [Link] [No Comments]

Monday, October 12, 2009

In de bossen rond Schoonoord is opnieuw een 4 km lange wandeltocht uitgezet die voert langs landartobjecten. Deze kunstwerken zijn voornamelijk opgebouwd met materialen afkomstig uit het bos en hebben dit jaar als thema "Overleven".
Evenals vorig jaar is er opnieuw een fotowedstrijd voor fotoclubs verbonden aan dit project. Fotogroep Vlinderstad heeft de handschoen weer opgenomen en zich aangemeld. Vorig jaar namen we twee van de drie prijzen mee naar huis dus we hebben wel wat te verdedigen maar... we kunnen ook nog beter! ;-)

Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb gisteren al een rondje gelopen en de nodige plaatjes geschoten. Daarom een paar foto's om de toon te zetten maar het kan vast beter!Posted by harry @ 10:46 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, October 4, 2009

Vandaag vond de jaarlijkse manifestatie Kunst in de Kas plaats. Dit jaar weer in Erica op vijf locaties in kassen langs de Warmoesweg en de Beekweg. Ook Fotogroep Vlinderstad was weer van de partij met een expositie van een dikke 30 foto's van leden. We hadden dit jaar een fraaie plek met veel ruimte gelijk vooraan in de kas. Ik had echter de indruk dat het minder druk was dan andere jaren, misschien dat het toch een beetje te gewoon begint te worden.
In de entree van onze kas vertelde Rob Verlinden gepassioneerd over zijn tv-programma maar vooral ook gaf hij allerhande tips, weetjes en adviezen mbt plantverzorging en beleving.Posted by harry @ 11:47 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter