My Archives: October 2010

Sunday, October 31, 2010

Gisteren was er weer voor de leden van de Rabobank de mogelijkheid om gratis naar een groot aantal musea in de regio te kunnen. Dit jaar hebben we een bezoek gebracht aan het het gevangenismuseum in Veenhuizen vlakbij Assen. Het viel ons echter wat tegen; we waren er vrij snel door. Helaas was het regenachtig waardoor er minder animo was om ook even rond te lopen buiten het museum. Wel heb ik op het binnenplein van het museum en in de cellenblokken nog een aantal platen geschoten die naar mijn idee nog een beetje de sfeer weergeven van het verleden.Posted by harry @ 11:06 PM CST [Link]

Sunday, October 10, 2010

16 juni 2010 werd het gebied rond Draguignan zwaar getroffen door een overstroming. Een anders zo lieflijk waterstroompje trad op een vreselijke manier buiten haar oevers waarbij meer dan 20 mensen de dood vonden en velen hun bezittingen zagen wegdrijven in een wildkolkende rivier.

Een dikke maand later kwam ik per toeval in het stroomgebied terecht nabij Fréjus tijdens een toertocht langs de kust op zoek naar leuke platen. In eerste instantie had ik niet in de gaten wat er aan de hand was. Het bevreemde me dat de fransen nieuwe stacaravans zo vreselijk slordig op hun plek zetten en dat er zoveel troep overal lag, met name viel me op dat er overal bloempotten lagen tegen hekken en in bosranden afkomstig, zo bleek me later, uit de verwoeste kassen in de omgeving. Even verder echter sloeg de verbazing om in ontzetting toen tot me doordrong dat een rij caravans in een wijngaard wel erg schots en scheef geplaatst stonden en elders de caravans volledig gesloopt langs de kant van de weg lagen. Triest werd het toen ik kinderschoentjes aantrof in het hoge gras en volledig kapot geslagen tuinmeubilair en tv's verspreid op het land. Ontzag voor de kracht van het water dat in staat bleek een volledige vrachtwagen mee te voeren en stroomafwaarts weer achterliet tot de assen in de modder. Vele campings langs het riviertje waren gesloten vanwege de ravage met op hun terreinen tientallen gedeukte en besmeurde auto's aan hun lot over gelaten.

Uiteindelijk wist ik toch de moed te vinden om hiervan foto's te maken, me realiserend dat ik op dat moment een ramptoerist was. Hieronder tref je een serie platen aan waarbij ik door de bewerking heb geprobeerd de beelden so(m)ber te houden.

Posted by harry @ 11:46 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter