My Archives: November 2005

Saturday, November 26, 2005

Voor het novemberblad van deze kalender werd ik op fotojacht gestuurd naar Naarden-Vesting in de provincie Noord-Holland. Dit stadje is bekend van het Fotofestival, maar ook absoluut de moeite waard op andere momenten. Een vooropgezet plan had ik niet dus besloot ik ter plekke om een rondje om de vesting te lopen omdat dan in ieder geval de verdedigingswerken goed zichtbaar zouden zijn. Bovendien was het erg warm en dan is de boomrijke buitenring aangenaam schaduwrijk. Vele tientallen foto's heb ik gemaakt waar na selectie uiteindelijk onderstaande "kalenderplaatjes" van zijn geplaatst.Foto's die niet geplaatst konden worden maar die wel, in het kader van deze kalender, geschikt zouden zijn geweest zijn onderstaande foto's. Hoewel de foto's op zich niet spannend zijn heb ik toch altijd veel plezier in het maken van dit soort foto's omdat ik op dat moment heel bewust met mijn omgeving bezig ben en een soort van vakantiegevoel ervaar. En dan te bedenken dat er fotografen zijn die met dit soort fotografie hun brood verdienen.....

Posted by harry @ 10:43 PM CST [Link]

Sunday, November 20, 2005

Het is vannacht alweer een jaar geleden dat mijn vader overleed. "De tijd gaat snel" is in dit geval een understatement. Het is dan volgens de kalender een jaar geleden maar het voelt als was het pas vorige week. Daarnaast zullen we als gezin in deze dagen ook altijd wel een rare mengeling van zowel vreugde als verdriet blijven voelen omdat we tegelijkertijd tevens de verjaardagen van zowel mijn zus als haar man willen vieren.

Afgelopen jaar, in mei, is de steen op mijn vaders graf geplaatst. Ik heb toen wel foto's gemaakt maar kon me er niet toe zetten er iets mee te doen. Ter nagedachtenis aan heit vond ik het vandaag echter een goed moment een foto van zijn graf hier te tonen. De foto is in zwart-wit omgezet maar door het kruis heen gloort wel het licht; een bewuste toevoeging.
Op de glasplaat overigens staat een friestalig gedicht van Fedde Schurer (die mijn vader tientallen jaren bij zich droeg) met de volgende woorden:


Ik bin oan 'e ein fan myn humaen latyn,
der is gjin treast yn blommen, sinne of wyn.
Der is bihâld foar earme minskesielen
yn Kristus' krús - en al it oare is skyn.
Posted by harry @ 10:05 PM CST [Link]

Sunday, November 13, 2005Posted by harry @ 11:43 PM CST [Link]

Monday, November 7, 2005Posted by harry @ 11:44 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter