My Archives: November 2007

Sunday, November 25, 2007

Met de goede herinneringen aan de vakantie in Italie in 2005 en het gevoel dat ik toen niet helemaal op de goede plek zat in Toscane hebben we afgelopen week opnieuw een vakantie naar deze prachtige streek geboekt. Volgend voorjaar gaan we richting het meer van Trasimeno in UmbriŽ van waaruit ook het landschap ten zuiden van Siena goed te bereiken is. We hebben een fraaie en in het voorjaar zeer betaalbare stacaravan gehuurd (type Paradise) met naast ons vrienden die ook graag eens die kant op wilden.

Onderstaande foto lag nog op de plank en is afkomstig uit een dagtocht die ik twee jaar terug ondernam vanuit onze standplaats Marina di Bibbona (aan de Toscaanse kust) richting Le Crete. Het was die dag helaas slecht weer maar met een beetje sjoppen denk ik toch duidelijk te maken waarom ik zo graag nog eens terug ga naar deze streek.Posted by harry @ 04:17 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, November 17, 2007

Het is inmiddels ruimschoots in de media bekend gemaakt dat mijn werkgever heeft besloten dat de Topografische Dienst Kadaster in het voorjaar van 2009 verplaatst zal worden naar Zwolle. Hoewel de onderbouwing niet erg sterk overkwam en deels gebaseerd op aannames kwam het niet als een totale verrassing. Al bij de overname vier jaar geleden en zeker na het bekend worden van de reorganisatieplannen van de nieuwe Raad van Bestuur in 2005 werd duidelijk dat onze vestiging in het verre Emmen waarschijnlijk het loodje zou moeten leggen.
Volgend jaar is het dan al zover en kun je je opnieuw verbazen over de snelheid waarmee de tijd haar jaren telt. Toen leek het nog van veel later zorg maar nu is het al zover. En dan is het toch even slikken, waarbij teleurstelling, verbazing en boosheid elkaar snel opvolgen. Het heeft echter geen zin daar lang in te blijven hangen want het zal toch, ondanks lokale politieke inspanning, gaan gebeuren. Het komende jaar zullen we ons dus (zeker als gezin) moeten beraden over hoe we deze gewijzigde omstandigheid gaan integreren in ons dagelijks leven. Zwolle is weliswaar slechts 75 km hiervandaan maar om dat tweemaal daags, dag in dag uit en jaar in jaar uit, te bereizen zal uiteindelijk toch niet meevallen. Vanaf de bedrijfsverhuizing hebben we nog twee jaar de tijd om een keuze te maken dus dat probleem is van later zorg, of toch niet?

Onderstaande foto, gemaakt op het station in Zwolle, creŽerde ik in 2005 nadat de reorganisatieplannen bekend werden. De foto diende als Nieuwjaarsgroet van de bedrijfskrantredactie. De tekst is zeker nu actueel maar niet alleen meer in figuurlijke zin. De realiteit zal voor menigeen nog wel gaan tegenvallen, zeker op momenten dat je de aansluiting mist of mag aanschuiven in de dagelijkse file!
Posted by harry @ 02:16 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, November 11, 2007


Posted by harry @ 11:26 PM CST [Link] [No Comments]

Monday, November 5, 2007

Ik heb de afgelopen week gewerkt aan een aantal opdrachten die ik kreeg van de TDKadaster ter voorbereiding op het jubilarissenfeest 2007. 12 werknemers, die allen inmiddels 25 jaar werkzaam zijn bij de TD, werden in het zonnetje gezet middels een groot feest dat hen werd aangeboden door de werkgever. Collega's waren uitgenodigd om een persoonlijke pagina te maken voor de jubilaris die dan vervolgens weer werden samengevoegd in een multomap. Ik werd gevraagd de mappen van een passende cover te voorzien, hiervan ook een doorlopende beamerpresentatie te maken en natuurlijk op de avond zelf te fotograferen.

Onderstaande foto is een bewerking op basis van de nieuwe huisstijl Kadaster voor jubilaris Ben Bruns. Hem had ik ooit al eens geportretteerd bij zijn aanstelling tot manager. Ben is erg sportief en loopt meerdere keren per week in de middagpauze een rondje van zo'n 10 km, vandaar de nadruk op zijn sportschoenen onder het nette pak.
De overige bewerkingen zijn, evenals de reportage, te zien op mijn Oypo-account.Posted by harry @ 11:06 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter