My Archives: December 2006

Thursday, December 28, 2006

Inmiddels bestaat deze website alweer drie jaar en zijn we de 30.000 bezoekers ruim gepasseerd. Meestal gingen de items over fotografie en liet ik werk zien waar ik op dat moment mee bezig was. Iedere week weer minstens 1 nieuwe plaat. Dat was de opdracht die ik mezelf drie jaar geleden gaf en dat is inmiddels een vast gegeven geworden. Wellicht een mooi moment, zo tegen het eind van het jaar (en als de verveling van de vrije dagen toeslaat ;-), dat archief nog weer eens door te snuffelen. Je kunt het archief onder aan deze pagina vinden.

Vandaag echter wil ik aandacht besteden aan een ander tijdverdrijf van me en dat is mijn werk als topograaf. Het verschilt maar twee letters met het vak waar ik me hier mee presenteer maar het is een wereld van verschil. Hoewel, beide komen neer op goed observeren. Als topograaf zet ik Nederland echter op de kaart, als fotograaf op "de gevoelige plaat". misschien is het verschil toch niet zo groot als dat het lijkt. Onlangs verscheen in OnderOns, het personeelsblad van het Kadaster, een artikel over mijn werk de afgelopen maanden in Den Haag , geschreven door Luuk Bosker (die zelf ook fotografeert maar vooral zeer fraai schildert en al jaren op mijn mailinglijst staat). Mocht je het snuffelen in het archief niet zien zitten dan kun je misschien dit leuke artikel eens gaan lezen. Als jij je verveelt zal het aan mij niet liggen!

Posted by harry @ 11:36 PM CST [Link] [No Comments]

Friday, December 22, 2006Posted by harry @ 11:53 PM CST [Link] [No Comments]

Tuesday, December 19, 2006

Onlangs ben ik benaderd om plaats te nemen in een regionale jury voor het beoordelen van fotoseries. De inzenders dingen mee naar nominaties voor de landelijke fotoseriewedstrijd Foto Nationaal, uitgeschreven door de BNAFV, waar je uitsluitend op uitnodiging naar mag inzenden. Zelf ben ik in het verleden (1995 en 1998) tweemaal toegelaten tot de twintig beste fotoseries. Dat was toen nog beide keren met een serie infraroodfoto's. Daarna heb ik nog wel eens een poging zonder succes gedaan maar meestal was de inzendtermijn mij veel te snel af. Nu ik zelf ben gevraagd om te gaan jureren wou ik toch weer eens een serie maken op basis van foto's die ik in 2004 rond de kerncentrale van Borssele heb gemaakt. De serie is geschoten vanuit de rijdende auto bij stevige regenbuien waardoor de ruitenwisser regelmatig mee werd gefotografeerd. Ik vond dat toch wel iets hebben en heb de hele naargeestige sfeer versterkt door kleurgebruik, onscherpte en ruis.Posted by harry @ 12:11 AM CST [Link] [No Comments]

Thursday, December 7, 2006

Op de dag dat Sinterklaas geacht werd Nederland weer te verlaten (maar ik toch nog twee verdwaalde pieten tegen kwam in de straten van Den Haag) was ik nog druk bezig mij door het woud van topografische lijnen, objecten en vlakken te worstelen. Wetende dat het vandaag erg slecht weer zou worden gunde ik me nauwelijks rust want na 9 weken achtereen buitendienst wou ik nu dan toch eindelijk wel weer eens een poosje thuis zijn! Op het Binnenhof, rond half 4, nog snel even een kopje lauwe koffie uit de thermosfles en een broodje maar op Balkenende en Marijnissen, die ieder moment konden verschijnen volgens de toegestroomde pers, kon ik niet wachten. Vlug weer door richting het Malieveld waar op het moment dat ik daar aankwam een traumahelikopter van de ANWB klaar stond om op te stijgen. Toch maar even mijn compactje gepakt en, terwijl ik bijna van de fiets geblazen werd, dit plaatje gemaakt. Wat voor fotograaf ben je eigenlijk als je op het meest dynamische moment gaat staan zwaaien? Even later tufte hij in zijn 45-km karretje richting huis (hij wel); zo'n fotograaf dus ;-)
Posted by harry @ 11:07 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, December 3, 2006Klassiek straatbeeld laat op de middag in het centrum van Den Haag.

Posted by harry @ 10:54 AM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter