My Archives: December 2007

Monday, December 31, 2007Posted by harry @ 12:02 AM CST [Link] [No Comments]

Sunday, December 30, 2007Posted by harry @ 12:11 AM CST [Link] [No Comments]

Saturday, December 29, 2007Posted by harry @ 11:37 AM CST [Link] [No Comments]

Friday, December 28, 2007

Posted by harry @ 09:36 AM CST [Link] [No Comments]

Thursday, December 27, 2007Posted by harry @ 12:05 AM CST [Link] [No Comments]

Wednesday, December 26, 2007Vandaag sta ik zelf in het middelpunt, genomen in Park Vulcania in Frankrijk.

Posted by harry @ 12:21 AM CST [Link] [No Comments]

Tuesday, December 25, 2007Posted by harry @ 12:10 AM CST [Link] [No Comments]

Monday, December 24, 2007

Zoals gebruikelijk wordt door effectenhandelaren op de beursvloer aan het eind van het jaar de stand van de AEX kunstmatig opgeschroefd om toch nog tot een positief eindresultaat te komen. Portefeuilles worden nog eens grondig opgeschud om de klant tevreden te stellen.

Omdat ook ik mijn "klanten" tevreden wil stemmen en er de afgelopen jaren nogal wat foto's het nog niet tot publicatie hebben gehaald gaat ook bij mij de bezem door de portefeuille met liggend materiaal. Daarom deze week elke dag nieuwe foto's zodat we 2008 met een schone lei kunnen beginnen.
Posted by harry @ 01:53 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, December 23, 2007

Al een paar dagen vormde zich onder invloed van een fris weertje rijp aan de bomen maar vanmorgen viel de schoonheid daarvan pas echt goed op in combinatie met de blauwe lucht en een lekker zonnetje. Stom genoeg meende ik eerst nog wat andere zaken te moeten regelen met als gevolg dat ik natuurlijk veel te laat alsnog even op pad ging. Met verbazing heb ik gezien hoe in slechts een klein uur al het wit van de bomen verdween en ik eigenlijk het nakijken had. In het bos en in de schaduw hield de rijp echter iets langer stand zodat ik toch nog onderstaande plaatjes kon maken.

Posted by harry @ 12:05 AM CST [Link] [No Comments]

Thursday, December 20, 2007

Deze week ontving ik bij het kerstpakket een jubileumboek dat door het Kadaster in verband met haar 175-jarig bestaan is samengesteld. Het boek zal een oplage van ongeveer 2500 stuks hebben en is uitgereikt aan iedere werknemer. Het is een fraai koffietafel-bladerboek geworden van 160 pagina's met korte teksten en 250 foto's die gemaakt zijn tijdens jubileumactiviteiten het afgelopen jaar. Best wel een beetje trots ben ik omdat de helft van die foto's uit mijn camera afkomstig zijn. Daarnaast is er ook een DVD in het boek aanwezig met daarop nog veel meer foto's en filmpjes waarop ik zelfs niet minder dan 750 foto's van mijn hand vond. Voor wat het waard is natuurlijk want ik trof al een gefrustreerde collega, in wiens ogen dit pure geldverspilling is, die daarom het boek direct heeft doorverwezen naar de oudpapierbak!Posted by harry @ 11:37 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, December 16, 2007Posted by harry @ 10:45 PM CST [Link]

Sunday, December 9, 2007

Op dezelfde dag, begin deze week, dat mij een andere baan als Senior-Topograaf werd aangeboden belde mijn zwager met de vraag of we zin hadden mee te gaan naar een concert van De Dijk. Als je dan toch wat te vieren hebt dan staan de aanstekelijke teksten van zanger Huub van der Lubbe en de stevige ritmes van zijn band garant voor een feestelijke stemming. Gisteravond vond het concert plaats in Parc Sandur in Emmen met in het voorprogramma de MLC-Blues Band.
Inmiddels zijn mijn foto's ook geplaatst op de website van De Dijk zelf.

Helaas zijn er ook wat minder prettige kanten aan dergelijke feesten. De hal stond helemaal blauw van de rook van naar mijn beleving vooral rokende dames (en tot mijn verbazing lang niet altijd blond) en een enkeling kon zich niet beheersen met de drank. Dit stel maakte het na afloop helemaal gortig want tijdens het kotsen stond hij er doodgemoedereerd naast te zeiken. Diep triest!
Posted by harry @ 04:52 PM CST [Link]

Sunday, December 2, 2007

Momenteel ben ik als topograaf werkzaam in Deventer waar ik, met computer op het stuur, m'n rondjes fiets om de stad zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het is mijn eerste blad van het verkenningsprogramma 2008 dat, op basis van een cyclusversnelling, elke twee jaar (in plaats van tot nu toe elke vier jaar) bezocht zal gaan worden. Deze verkorting van de doorlooptijd betekend dat Nederland elke twee jaar volledig herzien zal gaan worden en dat met voorlopig hetzelfde aantal topografen. Om dat doel te realiseren zal het daarom vaker gaan voorkomen dat we ook 's winters buiten te vinden zullen zijn.
Afgelopen week was wat dat betreft al even een voorproefje. Met een paar graden boven nul, regenbuien en stevige wind wordt het al vrij snel lastig een muispen met "fingerspitzengefühl" te bedienen en trekt de kou langzaam maar gestaag steeds verder vanuit de voeten omhoog. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een aantal keren echt rillend van de kou me heb proberen te warmen aan een lauw bakje koffie ondanks toch een flinke laag kleding en thermisch ondergoed.
Ondanks die ontberingen blijf ik toch ook oog houden voor de mooie kanten van deze studentenstad. Deventer heeft een fraaie oude binnenstad maar vooral een hypermodern kantoorgebouw op het industrieterrein blijft mijn aandacht trekken vanwege met name de zeer kleurige glasgevel die zelfs bij het laatste licht nog prachtig reflecteert. De tijd (rond 4 uur begint het alweer te schemeren) en de grauwheid afgelopen week nodigden niet uit om daar foto's van te maken maar begin vorig jaar heb ik onder gunstiger omstandigheden al eens met de camera rond dit pand geslopen. Het resultaat is terug te vinden in het archief maar onderstaande foto is ook nog afkomstig uit die sessie.Posted by harry @ 10:05 PM CST [Link]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter