My Archives: December 2008

Tuesday, December 30, 2008Posted by harry @ 11:20 PM CST [Link] [No Comments]

Saturday, December 20, 2008

Vanmiddag vond in Gieten de opening plaats van de 41e editie van de Drentse Fotomanifestatie. In het Tegelhuijs aan de Vlaskamp 7 worden momenteel 246 foto's getoond van fotografen van 9 fotoclubs uit de regio. Aan deze manifestatie is ook een fotowedstrijd verbonden. De jury was van oordeel dat 1 van mijn foto's goed genoeg was voor de derde prijs! Het betreft onderstaande actiefoto die ik onlangs heb gemaakt op de Harleydag in Delfzijl en waarover ik op dit log schreef op 14 september.In het juryrapport staat: "de foto springt eruit door originaliteit, spanning, dynamiek en diepgang. Je wilt er langer naar kijken en je vraagt je af wat de man aan het doen is". Mooie woorden maar ook een vraag. Het antwoord is dat deze man, leider is van een "motorbende" genaamd de Wastelanders. Deze piraten van de toekomst leven van het afval van de 'moderne beschaving'. Met hun bizarre voertuigen, geconstrueerd uit schroot, 'zeilen' zij door de straten op zoek naar alles wat van waarde is. Met straffe hand spoort hij de chauffeur van zijn vehikel aan door te rijden.

Het bleef overigens niet alleen bij mijn derde prijs vanmiddag want ook Fotogroep Vlinderstad viel in de prijzen en ging zelfs naar huis als beste drentse club. Een geweldig resultaat omdat voor het eerst dit jaar alle leden hebben deelgenomen aan de manifestatie. De winst was overigens nipt want het verschil met de nummer 2 was slechts 2/1000ste punt!

Toch nog een mooie opsteker aan het einde van dit jaar. De cadeaubonnen zullen dan ook zeker in hun geheel ten goede komen aan nieuwe fotografische investeringen want het op zijn tijd winnen van een prijs(je) werkt zeker wel stimulerend.

Posted by harry @ 11:11 PM CST [Link] [No Comments]

Sunday, December 14, 2008

We kunnen er voorlopig alleen nog maar van dromen maar over een half jaar gaan we met vrienden een paar dagen naar Rome. Afgelopen week zijn de tickets besteld dus "it giet oan". Zelfs langer dan oorspronkelijk de bedoeling was, in plaats van 4 dagen gaan we nu 6 dagen. Daarmee besparen we ons zo'n 700 euro aan vliegkosten (met z'n zessen) en hebben we vier volle dagen in deze naar het schijnt prachtige stad te besteden.

Een aantal jaren geleden vloog ik voor het eerst en toen naar Barcelona. Vanwege de onbekendheid had ik destijds alleen een compactcamera bij me maar deze keer wil ik toch wel wat meer meenemen. De rugtas voldoet net aan de maten alleen het gewicht is 10 kg in plaats van de maximaal toegestane 5 kg. Daar moet dus nog wel wat aan verspijkerd worden maar dat is sowieso wel zinvol als je vier volle dagen door de stad wilt sjouwen en ook nog je vrienden wilt kunnen bijhouden.

Rome, we kome, ik heb er zin in!Posted by harry @ 09:08 PM CST [Link] [No Comments]

[Archive Index] [Main Index]

Powered By Greymatter