Welkom! Thursday, January 25, 2007
Sinds december 2003 publiceer ik op deze website mijn foto's. Hieronder tref je de laatste 10 logs aan. Via de link 'Archive' onderaan deze pagina kun je alles nog eens teruglezen. Ik wens je veel kijkplezier en tot ziens!

Via de Nationale Beeldbank is een selectie van mijn fotografie ook beschikbaar voor publicitaire doeleinden. Nabestellen van reportagefoto's is mogelijk via Oypo. De foto's van de Kadasterfamiliedag 2011 zijn hier ook te zien.

Nu ook op Twitter te volgen!

Posted by harry @ 10:22 PM CST [Link]

Gelukkig 2013 Thursday, January 3, 2013



Gelukkig 2012 Friday, December 30, 2011



Urban Fotografie Sunday, August 14, 2011
Sinds begin dit jaar loopt er bij Fotogroep Vlinderstad een laddercompetitie waar 15 leden aan deelnemen. Elke maand een ander thema, afgelopen maand was dat het best wel spannende thema Urban Fotografie.
Ik heb in totaal 3 locaties bezocht na eerst heel veel zoekwerk te hebben gedaan. Het blijkt niet mee te vallen leegstaande gebouwen te vinden in ons toch wel behoorlijk opgeruimde landje. Uiteindelijk heb ik toch een aantal locaties in Drenthe gevonden. Zo vond ik een leegstaande boerenschuur in Emmen waarvan de deur aan de achterzijde zodanig beschadigd was dat ik door het gat naar binnen kon. Ook vakantiechaletjes, die vanwege een faillissement nooit werden afgebouwd, waren een mogelijk doelwit maar uiteindelijk kwam ik in Coevorden terecht bij een leegstaand bedrijfspand. In de pui bevond zich een dermate groot gat dat het mogelijk was hierlangs naar binnen te klauteren. Om niet al teveel opzien te baren heb ik dit pand op een vroege zondagmorgen met een bezoek vereerd. De beloning voor deze inspanning is dat ik door onderstaande foto momenteel op de eerste plaats in de laddercompetitie sta.



Hieronder nog een aantal foto's uit deze serie, daarnaast heb ik een map met 42 urbanfoto's gemaakt op 4 locaties geplaatst op SlickPic


















Noord/Zuidlijn Amsterdam Sunday, August 14, 2011
Tijdens een bedrijfsuitje bezochten we eind juni het infocentrum van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn en kregen daar ook een rondleiding in de inmiddels al enkele jaren gereed zijnde tunnel die de verbinding vormt vanaf Amsterdam-Noord. Het is in wezen gewoon een nog niet in gebruik genomen tunnel maar toch ging er een aardig urban sfeertje vanuit. Dit thema had op dat moment, ivm de fotoladdercompetitie van Fotogroep Vlinderstad, mijn warme belangstelling.






Tulpen Sunday, July 17, 2011
Eind april Hebben we een route gevolgd langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder rond Emmeloord. Dat stond al een aantal jaren op het programma maar ik was eigenlijk elke keer te laat. Ook dit jaar waren de boeren alweer druk bezig de tulpen te koppen maar er was nog genoeg over om even met de camera mee te stoeien. Voor herhaling vatbaar, al die kleuren maken toch dat je je even kunt losrukken van de keiharde realiteit waar we in die tijd mee geconfronteerd werden (zie item 10 juni). Bloemen geven troost maar helaas niet voor lang, zeker als ze ook nog eens met de kop boven het maaiveld uitsteken. Gelukkig hebben we de foto's nog!






























Architectonisch hoogstandje Sunday, July 10, 2011
Gisteren was er voor het personeel, werkzaam bij de Belastingdienst en DUO in het nieuwe pand langs de zuidelijke ringweg in Groningen, mogelijk om hun werkplek te tonen aan familie. Omdat mijn zwager daar werkt hadden wij de mazzel dit onder architectuur gebouwde 24 verdiepingen tellende vlaggeschip ook van binnen te mogen bekijken. Hieronder een foto-impressie van de retrolook inrichting waarbij het opvallend was dat het beton langs wanden, pilaren en het plafond onbehandeld grijs is gebleven. Het maakt op mij een wat sombere indruk maar dat kan ook deels te wijten zijn aan het feit dat buiten op dat moment de regen met bakken naar beneden kwam.

































!REUR! - Muzeval Wednesday, July 6, 2011




Martijje




Erwin Nyhoff




Martin Korthuis




Van Wieren







Boh Foi Toch













Roelof van Harm

Fotofestival Naarden Sunday, June 19, 2011
Op de valreep toch nog besloten het Fotofestival Naarden met een bezoek te vereren. Samen met m'n vrouw hebben we er een gezellige dag van gemaakt. De algemene indruk was dat het aantal locaties minder was; we waren er toch vrij vlot door. Maar het thema Portretten was wel interessant en met name de expositie in de grote kerk profiteerde hiervan.

Wat ik altijd aardig vind zijn de diverse buitenlocaties. De grote foto's hangend in het water op de stadswallen zijn inmiddels een vast gegeven. Maar we troffen ook een prachtige buitenexpo aan met foto's van Jan Banning met als onderwerp ambtenaren achter hun bureau, gefotografeerd in vijf verschillende landen; verbazingwekkend en hilarisch.
In de kloostertuin achter het Comeniusmuseum hing een vrijwel verborgen serie van Fotocollectief Lumen met toch wel fraai werk.

De expositie van National Geographic vond ik tegenvallen. Veel te weinig foto's en niet van de kwaliteit die je zou verwachten van dit gerenommeerde magazine. Als eyecatchter weer wel het overbekende portret van het afghaanse meisje door Steve McCurry geschoten in 1983, 28 jaar geleden alweer!












[Archives]

Search entries:

Powered By Greymatter